Инфо

30. децембар 2021.30. дец 2021.
Домаћи и регионални изазови (фото: ВК Шабац)

Домаћи и регионални изазови (фото: ВК Шабац)

ПОЧЕТАК СПОРТСКЕ 2022.

Богат јануар

Колективни спортови осим фудбала већ у првом месецу настављају првенствене борбе. Кључни месец за кошаркаше. Ватерполисти пред резултатским и физичким изазовом. Футсал спектакл
На локалној спортској сцени пауза која је у већини спортова у току, неће бити дуга у јануару и убрзо ће поново спорт испуњавати све више времена љубитеља неке од дисциплина.

Међу колективним спортовима прва се враћа кошарка, односно тешко је рећи да се враћа, јер у Првој регионалној лиги где је на челу табеле шабачки М015 она ни нема паузу. Шапчани су у недељу играли у Ивањици, а већ на поечтку наредне године очекује их дуел против Студента, не тек неки меч, већ важна утакмица за плеј оф салдо. Одмах после Божића ће затворити први део сезоне утакмицом у Новој Вароши. Једини кошаркашки прволигаш из Шапца, ЖКК Дуга је одиграла у суботу утакмицу против екипе Радивој Кораћ, а пауза која је у току траје до 15. јануара када следи наставак и утакмица Шапчанки у Београду против једног од фаворита за титулу из сенке, екипе Арт баскет. Наредног викенда дочекују Раднички, а потом су гости Звезде. Кошаркашице ОКК Шапца ће до средине фебрура бити на паузи, док ће се кошаркаши у Другој регионалној лиги враттити у јануару, како би 29. одиграли одложен меч у Лозници против екипе Апач.



Ватерполо сезона кроз плеј оф групу ће бити настављена 15. јануара. Шабац у првом колу нове групе дочекује на Градском базену Партизан, потом ће седам дана касније поново у жестоки ритам турнира Регионалне лиге где ће одиграти шест мечева у четири дана, а онда у Шапцу гостује бранилац титуле, крагујевачки Раднички. Укратко осам јаких утакмица у 14 дана. Сава ће свој велики поход покушати да настави последњег јануараског викенда када угости Дорћол у Шапцу. Седам дана пре Саве, враћају се првенству и ватерполо даме, Шабац у наставку Прве Б лиге дочекује Сенту.

У јануару нас очекује и репрезентативни спектакл, дерби Светске лиге, Србија – Италија, 18. јануара на Градском базену.

Рукометни јануар ће бити представљен кроз ЖРК Медицинар. Првог викенда у фебруару следи наставак Супер лиге, међутим у дербију преткола Купа Србије Медицинар дочекује Железничар из Инђије 29. или 30. јануара у сали Гимназије.



Одбојкашице Шабац 015 наставак сезоне очекује прве суботе после Светог Јована, а уз два кола пролећне полусезоне, одиграће до поменутог викенда и одложену утакмицу против Малог Зворика у гостима.
Фудбал је на дужој паузи, али оне који воле футсал 10. јануара очекује утакмица Србије и Марока у хали „Зорка“, последња припремна репрезентације пред одлазак на Европско првенство.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa