Инфо

30. децембар 2021.30. дец 2021.
Надполовичан учинак: ЖКК Дуга (Љ. М.)

Надполовичан учинак: ЖКК Дуга (Љ. М.)

КОШАРКА: ПРВА ЛИГА (Ж)

Изванредан крај добре године

Надполовичан учинак Дуге на крају године. Најпријатније изненађење сезоне. Победе против великих ривала. Борба за престиж у наравку
Кошаркашице Дуге завршиле су 2021. годину у великом стилу и употпуниле статус најппријатнијег изненађења елитног ранга наше женске кошарке. Не само да је учинак од седам победа и шест пораза превазишао очекивања, већ су уписани тријумфи заувек део историје клуба против великана: Арт баскет, Р. Кораћ два пута, Партизан, све то и често некомплетном саставу. Током викенда као да су хтеле да приреде и посебан поклон за своје гледаоце. Дерби против Кораћа донео је неизвестан финиш. Осам секунди пре краја гошће су половичним учинком са слободних бацања стигле до изједначења уместо преокрета. Пуношевац је две секунде касније донела са слободних бацања плус два. Београђанке су имале напад за победу, али га нису искористиле.

Дуга – Р. Кораћ 77:75 (19:15, 23:18, 16:23, 19:19)
Сала Гимназије. Гледалаца: 200. Судије: Радосављевић, Кнежевић и Петровић.
ДУГА: Глувић 2, Мијатовић, Пуношевац 13, Степановић, Хојзер 19, Стојковић, Иванов 13, Лонгомо, Продановић 4, Трипковић, Матић 21, Лаловић 5.
Р. КОРАЋ: Недељков, Чубра 15, Марјановић 16, Костић, Кукић 6, Јеремић, Стојиљковић 17, Несторов, Тришовић, Перишић, Савић, Максимовић-Јевђеновић 21.


Игре и резултати показују да Шапчанке припадају бар средини табеле, а можда и горњем делу. У преосталим колима и у наставку сезоне, од 15. јануара, Дуга може да се упусти у даљу борбу за престиж и покуша да неке великане остави иза себе и на крају сезоне.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa