Инфо

6. јануар 2022.6. јан 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Прикупљени слаткиши за најугроженије

Хумани ученици Медицинске школе

Хумано срце Шапца већ дуги низ година сарађује са средњим школама из Шапца. Поред ове, Медицинска школа организује и друге традиционалне акције
Већ шесту годину за редом ученици Медицинске школе “др Андра Јовановић” скупљају слаткише како би корисницима Хуманог срца Шапца улепшали предстојеће празнике.

-Драго нам је што можемо да помажемо другој деци. Са великим задовољством се одазовемо свакој хуманитарној акцији - рекла је у име свих ученика председница школског парламента Милица Ракић.
Хумано срце Шапца већ дуги низ година сарађује са средњим школама из Шапца и, како каже Јелена Мишковић администратор Хуманог срца њихов одзив им много значи.

-Сви слаткиши буду распоређени за децу која немају, пакетићи оду у праве руке. Поред ове, Медицинска школа организује и друге традиционалне акције.

-Реч је о нашој традиционалној акцији.

- Помоћ народној кухињи. Организована је 13. децембра када је био дан школе, где су све прикупљене намирнице биле предате фондацији Хумано срце који то прослеђују даље људима којима је то потребно. Такође, организујемо и акцију “Даруј слаткиш”, која је део свеобухватне акције на нивоу Града - рекла је Верица Матовић координатор тима за хуманитарне активности и додала.

-Тада прикупљамо слаткише за израду новогодишњих пакетића намењених деци из осетљивих друштвених група. Маштовите кутије за прикупљање слаткиша за чију израду се ученици на нивоу својих одељењских заједница сваке године посебно потруде, даје посебну чар овој акцији јер им се нарочито обрадују малишани када из њих примају пакетиће.
Ж.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa