Инфо

6. јануар 2022.6. јан 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Музичка школа „Михаило Вукдраговић“

Чаробна музика за празничне дане

„Тајна успеха Музичке школе крије се у генерацијама младих који су стастали у под окриљем наше образовне установе. Од музичког забавишта, припремног узраста до краја средњошколског образовања“, истакла је директорка Музичке школе Соња Живковић
Музичка школа „Михаило Вукдраговић“ у Шапцу организовала је од 23. до 30. децембра 2021. године пет Новогодишњих концерата, који су имали хуманитарни карактер. Улазница за сваки концерт је био слаткиш, играчка или школски прибор, који су поклоњени деци са сметњама у развоју у ОШ „Свети Сава“, болесној деци која се лече и опорављају на педијатријском одељењу Шабачке болнице, корисницима помоћи Центра за социјални рад и организацији „Caritas“.

Четири хуманитарна концерта су одржана у свечаној сали Музичке школе, где су наступили ученици и професори пред бројном публиком. Ученици су свирали композиције на клавиру, хармоници, гитари, виолини, виолончелу, флаути, труби, кларинету, а поред инструменталне музике чуо се и глас најбољих ученика одсека соло певања.

Концерт под именом „Залеђено краљевство“ за тренутак је све присутне „одвео“ у бајковити свет принцеза и принчева. Одушевљена публика је наградила сваког извођача громогласним аплаузом.
Концерт „Музика у Позоришту“ одржан је у Шабачком позоришту 28. децембра, на ком су наступили ученици музичког забавишта, хора основне и средње школе са гостима професорима Музичке школе, као и члановима Шабачког певачког друштва. На репертоару су биле Новогодишње песме, али и песма „Ово је Србија“. Поред певачких састава наступали су оркестар дувачких инструмената, оркестар флаута „Флаутиамо“, оркестар хармоника, гудачки оркестар у проширеном саставу, који су извели различите популарне композиције класичне музике.

Фото: "Глас Подриња"


Најлепши и највеселији заједнички наступ свих састава под диригентском палицом проф. Горана Димитријевића извели су песму „Звончићи“, којом су пожелели срећну нову 2022. годину. Све извођаче на великој сцени Шабачког позоришта припремили су професори Марина Радиновић, Јасмина Атанацковић, Биљана Прица, Бранко Новаковић, Тијана Лацковић, Верица Митровић и Горан Димитријевић. Клавирски сарадник је био професор Борис Јекић, а поред њега у оркестру су свирали професори Драгана Гајић-Милошевић, Милена Спасојевић-Пајић, Љиљана Максимовић, Гордана Јовичић, Марко Милетић. Програм су водиле професори Марија Марковић и Марија Обреновић.

Фото: "Глас Подриња"


Идејни творац и организатор концерта је Тим за културну и јавну делатност школе на челу са директорком Соњом Живковић.
-Поносна сам на своју школу, професоре и ученике. Тајна успеха Музичке школе крије се у генерацијама младих који су стастали под окриљем наше образовне установе. Од музичког забавишта, припремног узраста до краја средњошколског образовања. Професори су мотивисани и упркос епидемиолошкој ситуацији са ученицима остварили су бројне успехе, чак 318 награда. Срећна сам због ангажовања колега и деце која са осмехом долазе на часове – истакла је директорка Музичке школе Соња Живковић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa