Инфо

6. јануар 2022.6. јан 2022.
Стручни штаб Србије (фото: futsalsrbija.com)

Стручни штаб Србије (фото: futsalsrbija.com)

ФУТСАЛ: АЛЕКСА АНТОНИЋ, ЧЛАН СТРУЧНОГ ШТАБА СРБИЈЕ

Група по мери, Украјина кључна

Јака, али одговарајућа група. Балкан изузетно јак. Најважнија утакмица против Украјине. Састав упитан због повреда, али амбиције нису умањене
Уз Европско првенство у рукомету, јануар доноси још једно велико такмичење, шампионат континента у футсалу, где ће наступати и наш национални тим. Жреб је Србију сврстао у групу са актуелним шампионима света, домаћином и Украјином, екипом који долази из дела Европе где је футсал врло популаран.

-Португалци су велесила, апсолутни фаворити групе и један од најозбиљнијих, ако не и најозбиљнији кандидат за титулу. Украјина је познат тим у сталном напретку. Њихов стил је брзина и дисциплина, одликује их снага и колектив. Када погледате њихов састав нема мајстора, врсних индивидуалаца, али су уигран и сјајан тим. Холандија важи за најслабији тим у групи, но домаћини су, улажу у футсал и могу да изненаде, организације су се прихватили са идејом да оставе траг и не смеју се потценити - истиче тренер голмана у репрезентацији Србије, наш суграђанин Алекса Антонић.

Првенство ће, јасно је, бити неизвесно и изједначено, Србија се не задовољава самим партиципирањем на континенталној смотри.

-Примарни циљ је четвртфинале где квалитетом припадамо, у то сам уверен. Када дођете у нокаут фазу, срећа је значајан фактор, тренутно расположење, могућа је и борба за медаље. Састав је упитан, Лазаревић се опоравља од операције коју је недавно имао. Стојковић је повређен, Радовановић се опростио од играња за национални тим. Свакако је први циљ пласман међу осам најбољих.
Фаворити се не мењају, посебно у Европи.

Антонић са породицом


-Уз Португал фаворити су увек Шпанија и Русија, из сенке се намеће Казахстан, све врхунске репрезентације.

Алексин фах су голмани, искуство преноси на млађе чуваре мреже, а на тој позицији смо конкурентни свима.

-Наши голмани су међу квалитетнијим у Европи, најбољи путују у Холандију. За мене најбољи голман света је Казахстанац.

Првенство стартује 19. јануара. У првом колу Србија игра против Португала првог дана. Четири дана касније на супротној страни ће бити Украјина, а 28. јануара ће се црвени надметати са Холандијом. Већ 31. јануара или 1. фебруара је четвртфинале. На Шампионату учествују чак четири репрезентације са подручја бивше Југославије: Хрватска, Словенија, БиХ и Србија.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa