Инфо

13. јануар 2022.13. јан 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПРЕДСТАВНИЦИ АИК БАНКЕ И БЕОГРАДСКЕ БАНКАРСКЕ АКАДЕМИЈЕ УРУЧИЛИ НАГРАДЕ ПОБЕДНИЦИМА

Подржани младост, знање и предузетништво

Младост, знање и предузетнички дух су вредности које АИК Банка годинама подржава у оквиру својих друштвено одговорних активности. Овај пут смо имали задовољство да новчано наградимо победничку екипу из Шапца, ученике Економске школе “Стана Милановић” на такмичењу средњих школа Србије на тему предузетничких идеја и израде пословног плана предузећа, које традиционално сваке године организује Београдска банкарска академија, Београд
Представници АИК банке и Београдске банкарске академије прошле среде су ученицима Економске школе “Стана Милановић” уручили награде освојене на такмичењу Београдске банкарске академије. Тина Николић, Марија Маринковић и Вукан Обадовић , од банке су добили ваучере на по 150 евра, а главна награда је ваучер за школарину Београдске банкарске академије. Подсећамо, трочлани тим из Шапца, са менторком, професорком Биљаном Лазаревић израдио је најбољи бизнис план “Старт-уп и ученичко предузетништво – Осмисли идеју и стави је у функцију” о чему је “Глас Подриња” већ писао.

-Било је занимљиво, али и напорно. Радили смо у слободно време, али и у школи. Вежбали смо презентације пред другим одељењима. Две недеље смо радили на изради бизнис плана, а онда још недељу дана увежбавали презентацију и успели смо, каже шабачки победнички тим. Планирају да по завршетку средње школе упишу Београдску банкарску академију, а још нису одлучили како ће новац потрошити.

Ипак, као будући економисти, да би дошли до трудом стечене награде Тина, Марија и Вукан морали су да се помуче још мало. Од представника АИК банке добили су задатак да путем дигиталне мењачнице динаре конвертују у евре, како би вежбали дигитално банкарство које је све заступљеније у овом привредном сектору.

Победничка идеја ученика Економске школе била је производња чипса од јабука. Овим првим местом настављена је традиција да ђаци ове школе освајају једно од прва три места на такмичењу Београдске банкарске академије.

-Идеја мора да буде иновативна и креативна како би победила. Месец дана рада у континуитету се исплатило. Почели смо са идејом коју смо даље разрађивали. Није било лако, али победа је сатисфакција за сав уложени труд , рекла јеБиљана Лазаревић, професор економске групе предмета.
Конкуренција им је било још 16 тимова из целе Србије, а такмичење је одржано онлајн.

-Младост, знање и предузетнички дух су вредности које АИК Банка годинама подржава у оквиру својих друштвено одговорних активности. Овај пут смо имали задовољство да новчано наградимо победничку екипу из Шапца, ученике Економске школе “Стана Милановић” на такмичењу средњих школа Србије на тему предузетничких идеја и израде пословног плана предузећа, које традиционално сваке године организује Београдска банкарска академија, Београд. Прво место, на једном оваквом такмичењу, са изузетно оригиналном и интересантном предузетничком идејом, све нас чини посебно срећним, када видимо колико младих људи, деце, у нашим школама доследно учи, шири знање и уз помоћ својих родитеља и наставника развија предузетнички дух на темељима амбиције, агилности и иновативности, навео је Периша Ивановић, редовни професор на факултету Београдска банкарска академија и помоћник при Извршном одобру АИК Банке.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa