Инфо

13. јануар 2022.13. јан 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Градоначелник посетио породицу Васиљевић из Петловаче

Пакетићи за најмлађе чланове

У овој породици смењују се три генерације а она укупно броји 11 чланова. Заједно обрађују 35 хектара земље а уједно се баве и сточарством
Како је Божић најрадоснији хришћански празник, испуњен даривањем, на Бадњи дан породицу Васиљевић из Петловаче посетио је градоначелник Шапца др Александар Пајић како би њиховим најмлађим члановима уручио поклоне.

У овој породици смењују се три генерације а она укупно броји 11 чланова. Заједно обрађују 35 хектара земље а уједно се баве и сточарством. Имају 62 грла стоке, 2 коња али и кокошке и свиње, овце и козе, као и бројну механизацију.

-Ова породица показује како три генерације које живе заједно, уз слогу и љубав могу да направе праве резултате. Ми смо ту да у сарадњи са државом направимо приближно исте услове за живот на селу као и у граду. Гледамо потребе наших мештана, ту смо да будемо подршка али и да помогнемо тамо где је потребно како би сачували породице на селу. Ако имамо јако село и град Шабац ће бити јак – поручио је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Петорица браће, уједно и најмлађи чланови домаћинства Лазар (13), Вукашин (9), Василије (8), Вељко (4) и Милош (7) кажу да воле да помажу породици у прихрањивању стоке као и раду у домаћинству.

-Волимо да живимо на селу. У граду је ваздух загађен, овде нам је много лепше – рекао је Лазар Васиљевић.
Ж.П.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa