Инфо

13. јануар 2022.13. јан 2022.
„Замка интелигенције“

„Замка интелигенције“

аутора Дејвида Робсона у продаји
Зашто паметни људи праве глупе грешке – и како да одлучују на мудрији начин

Замка интелигенције аутора Дејвида Робсона намењена је љубитељима популарне науке и савремених научних истраживања, нарочито из области психологије.

Књига предочава најсавременија истраживања интелигенције и стручности, укључујући „стратешко незнање“, „метазаборавност“ и „функционалну глупост“. Дејвид Робсон разматра изненађујуће начине на које чак и најбриљантнији умови и најталентованије организације могу погрешити – све од најгорих идеја Томаса Едисона до неуспеха у ФБИ-ју и компанијама Нокија и НАСА.

Зашто паметним људима понекад недостаје здрав разум какав бисмо очекивали од некога ко је очито интелигентан? Који су то разлози због којих нас већа интелигенција, уместо да нас штити од грешака, може понекад одвести у још веће проблеме?

Први читалац који нам се јави на број телефона 015/353-244 добиће на поклон књигу „Замка интелигенције“.


Ослањајући се на истраживања о понашању и на историјске примере све од Сократа до Бенџамина Френклина, аутор разматра како да на мудрији начин применимо своју интелигенцију; како да идентификујемо когнитивне пристрасности и побољшамо свој „коефицијент рационалности“; читамо и регулишемо своје емоције; подесимо своју интуицију; управљамо двосмисленошћу и неизвесношћу; и како да на флексибилнији начин размишљамо о наизглед нерешивим проблемима. Сложени проблеми које нам доноси XXИ век захтевају мудрији начин размишљања, а Замка интелигенције нуди когнитивни алат за достизање нашег пуног потенцијала.

„Запањујуће, провокативно и веома корисно испитивање глупих поступака које чине интелигентни људи.“ –Тимес УК

Књига Дејвида Робсона Замка интелигенције доступна је на сајту вулкани.рс и у свим књижарама Вулкан.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa