Инфо

13. јануар 2022.13. јан 2022.
Ерупција креативности
ПРОФЕСОРИ И ЂАЦИ ПОВОДОМ ПРАЗНИКА ОПЛЕМЕНИЛИ ПРОСТОР

Ерупција креативности

“Ове године су се сви одазвали овим акцијама и кренула је права ерупција креативности и идеја код наших професора и ђака. Желели смо да окитимо еколошку јелку, да то буде природна јелка коју ћемо засадити у школском дворишту и да украси на њој буду од природних материјала. Употребљен је картон, плодови четинара, храста од којих су осмишљавани и прављени накити. Поред ове јелке, направљене су и друге, оригиналне и веома допадљиве” рекла је професорка ликовне културе Тања Васић
Хол и ходнике Средње школе у Коцељеви протеклих дана украшавају помало несвакидашње новогодишње и божићне декорације. На сваком кораку постављене су јелке које су окићене неуобичајеним украсима. Ту су хемијска, па пољопривредна, економска и математичка јелка, али и књижевна направљена од књига, те украшено божићно дрво.



–Ове године су се сви одазвали овим акцијама и кренула је права ерупција креативности и идеја код наших професора и ђака. Желели смо да окитимо еколошку јелку, да то буде природна јелка коју ћемо засадити у школском дворишту и да украси на њој буду од природних материјала. Употребљен је картон, плодови четинара, храста од којих су осмишљавани и прављени накити. Поред ове јелке, направљене су и друге, оригиналне и веома допадљиве- рекла је професорка ликовне културе Тања Васић.



На измаку прошле године средњошколци су се заједно са својим професорима организовали и припремили продајну изложбу божићних аранжмана и декорација и приредили новогодишњу представу за децу запослених у школи. Велики број ученика био је укључен у бројне активности кроз секције и рад ученичког парламента а идеја, енергије и добре воље није мањкало.



–Као професорка ликовне културе веома сам задовољна степеном креативности ученика и њиховом жељом да уреде свој простор и учествују у разним активностима. Једино што им је потребно јесте подршка и време да се ослободе и без стега почну да реализују своје идеје које не недостају. За овако малу средину заиста су пуни идеја и веома хумани, што важи за све запослене у овој школи- истакла је професорка Васић.

ПРАЗНИЧНА ЧАРОЛИЈА ДАРИВАЊА
У сусрет новогодишњим и божићним празницима Средња школа у Коцељеви организовала је акцију прикупљања средстава за куповину инвалидских колица једној од ученица. Одзив ђака био је веома добар, а њој су се радо прикључили професори и остали запослени.

–У току квиза знања, још једне од предновогодишњих активности, овој девојчици су поклоњена колица и тај тренутак био је веома дирљив, емотиван за све присутне. Поред тога, победници квиза су пакетиће које су добили донирали у хуманитарне сврхе. Мислим да смо обухватили све аспекте човека и друштва и уопште. Овакви догађаји веома позитивно делују на све нас, на запослене и на ђаке. Просто је лековито- поручила је професорка ликовне културе.

Све ово говори у прилог чињеници да се у овој образовној установи поклања пажња и васпитној улози школе, чини се у савременом друштву помало заборављеном а једнако важном сегменту, као и стицање знања и вештина.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa