Инфо

13. јануар 2022.13. јан 2022.
Шеклер:

Новозаражених омикроном можда и дупло више него што бројке показују

Вирусолог Миланко Шеклер рекао је да је много више новозаражених, можда и дупло више, него што то показују бројеви ових дана, наводећи да доминира омикрон сој короа вируса.

“То што је јуче бројка била близу 14.000 новозаражених мени не значи много. Данима људи који чекају на ниској темпратури у редовима не буду сви тестирани јер одустану или их врате за неки други дан. То су они дани кад је био 8 -9.000 новозаражених, тако да сам ја сигуран да је ова бројка од десетак хиљада бар дупло већа, можда и ова од 15.000”, рекао је Шеклер.

Како је навео, далеко је више заражених него што су бројке показале, као и да је сасвим евидентно да омикрон сој доминира. Према његовим речима, испитивања у земљама које то спроводе показала су да је 50 - 60 процената оболелих од короне заражено омикрон сојем, па и до скоро свих 100 процената у неким од њих. Он је рекао да ће ускоро бити познати подаци за Србију.

“Појавиле су се неке студије које говоре да је један од разлога овако брзог, као стихија, ширења омикрон варијанте не толико сама особина преносивости већ велики број, проценат, људи који болују асимптоматски. Потпуно су без икаквих симптома”, рекао је Шеклер.
Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa