Инфо

13. јануар 2022.13. јан 2022.
Последњи дуел у 2021. години (фото: ВК Шабац)

Последњи дуел у 2021. години (фото: ВК Шабац)

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Први дерби у низу

Иако је у фокусу дуел провог кола Светске лиге где у Шапцу Србија дочекује Италију, три дана раније своје суперлигашке путешествије настављају најбољи клупски играчи у Србији које очекује старт плеј оф групе Супер лиге. До краја фебруара Шабац и све екипе очекује пет кола и пет дерби утакмица, те је суботњи меч против Партизана (Градски базен, 18 часова) само први дерби у низу.

После неколико сезона у којима нису били у првом плану, ове је Партизан поново јак, још успешнији него што су многи предвиђали. Поражени су само од Новог Београда у Лиги, а успели су да победе актуелногх шампиона Радничи, потом Звезду и Шабац. У саставу су чувени „непобедиви“ Алексић и Митровић, после неколико сезона у Шапцу у Београд се вратио Петар Велкић, свима су познати презимена Вицо и Бараћ. На голу је изванредни Ристичевић.

Иако сви говоре о Новом Београду и Радничком као првим фаворитима за титулу, Партизан је показао да има снагу да угрози њихов примат, посебно када се узме у обзир да за разлику од поменутих и Црвене Звезде нема обавезе ван домаћег такмичења. Свакако је фаворит и у Шапцу. У два овосезонак дуела „црно-бели“ су славили прекинувши низ Шапца од три узастопне победе.

Шабац без измена дочекује други део сезоне. Не постоји пресија, што је позиција из које може да се учини по неко изненађење. Биће изузетно јак темпо, јер уз мечеве са најјачим екипама, шампиона из 2019. очекују и дуели у Регионалној лиги на турнирима где у четири дана буде одиграно пет утакмица.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa