Инфо

20. јануар 2022.20. јан 2022.
Упуцан пас
ЈОШ ЈЕДАН СЛУЧАЈ ЗЛОСТАВЉАЊА ЖИВОТИЊА

Упуцан пас

Ветеринар каже да је у пса пуцано из близине. Највероватније је желео да приђе својим џелатима, што су они искористили и покушали да га убију. Психијатри су сложни око тога да се психопате иживљавају на животињама, само због тога што би да исто ураде човеку били кажњени. Код нас је кажњавање за убиство животиње још увек на нивоу ситне статистичке бројке. Случај је пријављен и полицији
Недеља, дан када ловци иду у лов на дивљач. Дан када многи власнички и напуштени љубимци страдају од руке ти истих ловаца, само зог тога што су им били на домет пушке. Ове недеље још један пас је био њихова мета. За разлику од безброј других, имао је среће. Наишли су неки добри људи.
-
Највећу захвалност дугујемо двојици људи, којима чак ни име нисам запамтио. Видели су крвавог пса како бауља, зауставили ауто и пратили га 200-300 метара по блату по њиви док није пао. Назвали су Александра Станојловића, који због обавеза у свом азилу није одмах могао да крене, па је јавио мени. Та два човека су била уз пса све време, иако је падала слаба киша. Када сам дошао видео сам да је пас у огромној локви крви и непокретан, али је дисао. Њих двојица су чак, иако су кренули на сасвим другу страну, да не бих ја прљао мој нов ауто, пса превезли у свом аутомбилу код Јелене и Дана у амбуланту „Сиријус“, наводи Драган, волонтер Прихватилишта.

Психијатри су сложни око тога да се психопате иживљавају на животињама, само због тога што би да исто ураде човеку били кажњени


Пас је снимљен у „Сириусу“ и установљено је да у врату има три зрна сачме. Било је јасно да је неопходна операција у Београду, а како је била недеља поподне, није било баш лако наћи ни ветеринара. Дошле су волонтерке Тамара и Драгана, телефоном звале београдске ветеринаре и када је пронађен адекватан, са псом су кренуле у Београд. Пас је тамо оперисан, стабилно је и велике су шансе да ће преживети.

Ветеринар каже да је у пса пуцано из близине. Највероватније је желео да приђе својим џелатима, што су они искористили и покушали да га убију.

Психијатри су сложни око тога да се психопате иживљавају на животињама, само због тога што би да исто ураде човеку били кажњени. Код нас је кажњавање за убиство животиње још увек на нивоу ситне статистичке бројке.

Случај је пријављен и полицији. Незванично сазнајемо да су они обавестили ветеринарску инспекцију и основног јавног тужиоца.

-Ово је ко зна који пут да пријављујемо убијање или злостављање животиња полицији, али никада нисмо имали епилог. Зна се ко је ловио тог дана и то није тешко истражити, ако постоји добра воља. Још једном морам да изразим захвалност људима који су пса пронашли. Њима припадају највеће заслуге ако преживи. Многи не би ни зауставили ауто, а камоли газили по блату, чекали на киши и крвавог га возили у колима, истиче Драган.

Пас је нађен у њивама између Јевремовца и Горње Врањске. Пре неколико недеља, после још једног ловачког пира, на њиви у Дреновцу остало је неколико мртвих паса. Такође недавно, током лова у Варни су нестала два ловачка пса који су касније пронађени мртви у каналу, убијени из ватреног оружја. То је само оно што је неко сликао и објавио на друштвеним мрежама, а ко зна колико тога је остало далеко од очију јавности.

Исте недеље када је пуцано на пса у Јевремовцу, ловац из Куршумлије убио је свог колегу. Чуо је нешто у жбуњу и мислио да је дивља свиња. Како пишу централни медији, ловац који је убио је – слабовид!
Чувајте своје љубимце. Недељом их посебно чувајте! Међу нама живе неки људи који себе називају љубитељима природе и не бирају у шта ће пуцати!
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa