Инфо

10. новембар 2011.10. нов 2011.
РЕГИОНАЛНА ДЕПОНИЈА: РАДОВИ У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ

ВИСОК НИВО КОМУНАЛНОГ РЕДА

Представници градова Шабац и Сремска Митровица, Фонда за заштиту животне средине Републике Србије и Делегације Европске уније у Србији, прошлог петка посетили су главну локацију за одлагање чврстог отпада у Јарку и уверили се у добру динамику радова
Пројекат регионалног управљања чврстим отпадом Сремска Митровица - Шабац вредан је близу 11 милиона евра. Из ИПА фондова ЕУ издвојено је 7,3 милиона евра, а остатак новца обезбедили су градови Шабац и Сремска Митровица и Фонд за заштиту животне средине Републике Србије.
- Захваљујући помоћи Европске уније, радови су у завршној фази изградње дела депоније. Ако се и остале активности буду одвијале жељеном динамиком, можемо очекивати да ће до краја ове или почетком следеће године прво смеће из Шапца кроз пробни рад бити допремљено на депонију у Јарку. У 2012. биће затворена градска депонија у Шапцу, што је добра и дугоочекивана вест. Шабац и Сремска Митровица добиће вредан објекат комуналне инфраструктуре који ће, уз изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода у Шапцу, обезбедити висок ниво комуналног реда. То истовремено значи бројне повољности у области сертификовања хране, тако да очекујемо и директну економску корист од изградње оваквих објеката, нагласио је градоначелник Шапца Милош Милошевић.
Према речима Александра Продановића, председника Скупштине града Сремска Митровица и члана Надзорног одбора Програма подршке развоју инфраструктуре локалне самоуправе (МИСП), заједничка депонија решиће еколошке проблеме оба града у којима до сада смеће није одлагано на прописан начин, што је угрожавало здравље људи, квалитет земљишта и подземних вода.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa