Инфо

20. јануар 2022.20. јан 2022.
Фото: Глас Подриња, Србија на новом почетку

Фото: Глас Подриња, Србија на новом почетку

ВАТЕРПОЛО: СВЕТСКА ЛИГА 2022- ГРУПА Ц (СРБИЈА - ИТАЛИЈА)

Славље на крилима публике

Атмосфера као на фудбалским дербијима. Пуне трибине носиле Србију до победе и импресионирале обе селекције. Доказ да репрезентација треба чешће да игра ван Београда. Репрезентативци једва чекају нову утакмицу у Шапцу. Меч изузетан решен у последњем периоду
Ватерполо спектакл је иза нас и још један спортски догађај на Градском базену који ће дуго остати у сећању свих посетилаца. Други пут је репрезентација Србије била домаћин у нашем граду, први пут у званичном мечу. Олимпијски је дочекао светског шампиона, а величину меча који је носио вишедеценијско ривалство, надмудривање два велика тренерска имена са измењеним и подмлађеним саставима, знала је да препозна и награди публика која је испунил и главну и монтажну трибину, стварајући атмосферу каква није својствена Светској лиги. Србија је имала ветар у леђа, а Италија хиљаду и по људи против себе, но и атмосферу какву би желели у сваком мечу, макар и били гости.
-Невероватна атмосфера, подсетила ме је на нека финала највећих такмичења, верујем да су се обе репрезентације игром одужиле сјајној публици. Жеља сваког спортисте је да наступа пред пуним трибинама што чешће. Искуснима је додатна снага, млађим бржи пут до сазревања – истакао је после меча селектор Италије Алесандро Кампања.

Србија - Италија 12:9 (3:1, 3:3, 3:2, 3:3)
Градски базен. Гледалаца: 1.500. Судије: Борис Маргета (Словенија) и Давид Гомез (Шпанија). Делегат: Тамаш Молнар (Мађарска). Искључења: Србија 11; Италија 13. Петерци: Србија 1(1); Италија 1 (0).
СРБИЈА: Ристичевић, Мандић 3 (1), Драшовић 2, Ранђеловић 2, Лазић, Вицо, С. Рашовић 3, Лукић 1, Вучинић, Радуловић, Стојановић, В. Рашовић 1, Митровић.
ИТАЛИЈА: Дел Лунго, Ди Фулвио 2, Дамонте, Дел Басо, Фондели 1, Патчалиев, Грата 1, Канела, Прешути 1, Ди Мартире, Ди Сома, Марчиали 4, Никозиа.


Атмосфера на Градском базену је најбољи показатељ исправности идеје да се мечеви репрезентације повремено организују и ван Београда, на објектима који испуњавају све услове као што је случај у Шапцу, уверен је селектор Србије Дејан Савић.

Фото: Глас Подриња, Борба великих ривала


-Највећа захвалност шабачкој публици и организаторима. Шабац је показао да је стасао у ватерполо центар где људи воле и познају ватерполо. Поглед из базена на испуњено свако место, где су најмлађи са навијачким реквизитима обавезује, али даје додатну снагу. Надам се да ћемо ускоро поново имати прилику да овде дочекамо неког ривала – верује селектор Србије.

Меч у складу са атмосфером
У дербију првог кола Светске лиге у ватерполу, Србија је освојила прве бодове. У сјајној атмосфери олимпијски шампион је направио велики корак ка освајању првог места у Ц групи савладавши светске прваке на званичном почетку новог олимпијског циклуса и на почетку нове генерације ватерполиста и „делфина“ и „азура“.

Фото: Глас Подриња, Ватерполиста Шапца у капици Србије, О. Стојановић


Голман Митровић је дао снагу на старту меча и већ у првом периоду је до изражаја дошао већи квалитет олимпијског шампиона. Расположење Дел Луонга на голу гостију спречило убедљивију предност Србије у стартним минутима, но на почетку друге четвртине Душан Мандић је донео 4:1. Ипак, млади Италијани поседују несумњиви квалитет. Успели су да се врате са два гола и буду на свега гол заостатка, заустављајући нападе Србије. Пропустили су и две велике прилике за изједначење. Колико је Дел Луонго био фантастичан међу стативама гостију, још бољи је био невероватни капитен на голу Србије Бранислав Митровић.

Преломни тренутак се догодио крајем трећег квартала. После низа лоших решење у ситуацијама са играчем више на обе стране, Ранђеловић и Драшовић су вратили три гола предности што је утицало на самопоуздање гостију.

Фото: Глас Подриња, Подршка пуних трибина читав меч


Србија је неоспорно квалитетнија у овом тренутку, што је доказао и последњи период. Мирно и сталожено су изабраници селектора Савића контролисали игру и резултат, Италија није имала ни прилику да поново меч учини неизвесним. Три важна бода која Србију приближавају првом месту и пласману у наредну рунду.

-Пристуни су имали прилику да виде две подмлађене екипе. Велика жеља је била присутна на обе стране, ношени атмосфером су момци у неким тренуцима били изванредни, наравно неизбежне су и грешке. Обе репрезентације су имале квалитног ривала и изузетно важна утакмица и победа. Следи нам нешто дужа пауза до 8. марта када играмо против Словачке – рекао је поводом меча Дејан Савић.
Капитен Србије Бранислав Митровић је проглашен играчем утакмице. Најискуснији у тиму, дебитант као капитен, стартовао је победом.

-Дивно вече, атмосфера, утисак када цео базен пева химну и направи кореографију заставе, то је нешто што ће заувек остато урезано у сећању. Честитам мојим играчима на пруженој игри, победи која нам даје одступницу на старту, честитам и Италијанима који су као и ми на почетку стварања новог тима, а већ сада показују да ће бити велики ривали и у будућности. Сваки меч је прилика за ново уигравање наше репрезентације, сумње у квалитет ових момака нема и сигуран сам да је пред нама сјајна ватерполо будућност – поручио је капитен после утакмице.

Фото: Глас Подриња, Најмлађи уз Србију


Уз Србији, Италија је свакако фаворит групе Ц, јасно су обе репрезентације квалитетније од Словачке, а упркос поразу у Шапцу, селектор Кампања је видео много позитивних показатеља у свом тиму.

-Наступили смо у новом саставу и против сјајног ривала смо били у игри три четвртине. Били смо близу, пратили Србију, имали прилику да изједначимо. Осећам како је увек само мало недостајало за потпуни егал. Нико не воли да изгуби, али сам видео борбени тим, посвећен и упркос поразу носим оптимизам пред наредне изазове. Србији желим срећу и верујем да се видимо у Супер финалу – изјавио је Кампања.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa