Инфо

27. јануар 2022.27. јан 2022.
Бескаматно кредитирање
ОПШТИНА БОГАТИЋ ПОМАЖЕ РАТАРИМА ПРЕД ПРЕСТОЈЕЋУ СЕТВУ

Бескаматно кредитирање

Пријављено 270 ратара, а они потражују укупно 130 милиона динара. Општина субвенционише камату
Практично ратари у општини Богатић дужни су да после истека кредита од годину дана врате само основни дуг и ни динара више док ће износ камате у целини сносити ова локална самоуправа.

То је најважнији део веома повољног кредита који више година у назад пред пролећну сетву практикује општина Богатић. Овог пута, процењују пољопривредници биће им ово велика помоћ у набавци неопходног сетвеног репроматеријала, пред престојећу сетву, будући да ће бити изузетно скуп. Према информацији надлежне општинске службе за овај изузетно повољан кредит намењен набавци сетвевог репроматеријала, владало је велико интересовање. Пријавило се укупно 270 ратара, а они потражују 130 милиона динара. Према ранијем договору камату у потпуности плаћа општина, а читав посао се реализује подсредством банке Интеза.

Право пријављивања су имала сва регистрована пољопривредна газдинства у овој локалној самоуправи. Кредит је на годину дана, а тражени износи могли су бити од 200 до 500 хиљада динара. О исходу захтева одлучује банка, а најважнија је кредитна способност клијента. Процедура за подношење захтева за кредит максимално је поједностављена, а према уговору банка је дужна да исплати сва тражена и одобрена средства до 15 априла текуће године, што се процењује као оптимално време за сетвене радове.

Враћање кредита је у једнократном износу, а посебна погодност, као што је раније речено је да општина плаћа целокупни износ камате.

Прорачунато је да ће целокупни износ камата општину коштати 6,5 милиона динара.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa