Инфо

27. јануар 2022.27. јан 2022.
И уз крађу народ рекао “НЕ”
КОНФЕРЕНЦИЈА СТРАНКЕ ЗАЈЕДНО ЗА СРБИЈУ

И уз крађу народ рекао “НЕ”

На протеклом референдуму имали смо прилику да видимо НЕ како се гласа за измену устава већ смо могли сви да схватимо како се крши устав! Тог 16. јануара 2022. године све је изгледало као на сваком изјашњавању али пажљивијом анализом лако се да приметити да су ретко где били „чувари кутија“ који нису чланови СНС-а
На конференцији за медије странке Заједно за Србију, одржаној прошле седмице, председник Извршног одбора странке др Горан Стојићевић говорио је о резултатима протеклог референдума и начину на који се он одржао. Стојићевић је навео да након измена Закона о референдуму, теоретски, један гласач може да одлучи о судбини целог народа.

-На протеклом референдуму имали смо прилику да видимо НЕ како се гласа за измену устава већ смо могли сви да схватимо како се крши устав! Тог 16. јануара 2022. године све је изгледало као на сваком изјашњавању али пажљивијом анализом лако се да приметити да су ретко где били „чувари кутија“ који нису чланови СНС-а. То је био први предуслов да у резултате овог референдума могу сви да сумњају. Једна чињеница је запостављена, а то је промена Закона о референдуму, са укидањем минималног процента изашлих гласача за једне овако крупне државне одлуке. Са тим законским изменама, теоретски, један гласач може да одлучи о судбини читавог народа. Када мало боље размислимо заиста и јесте тако, данас један човек одлучује о животима свих нас. А да ли је то оно за шта су се генерације пре нас бориле и гинуле? Да ли су наши прадедови бранили сваку стопу наше отаџбине да би је данас неко буд-зашто давао неком коме до Србије није уопште стало, питао је Стојићевић.

Сматра да је мала излазност резултат тога што грађани више не верују властодршцима, не верују у судство, полицију. Навео је да је изгубљена нада да може бити боље


Како је истакао тог дана су “СНС-послушници и њихови коалициони партнери” у Шапцу и у целој држави учествовали у епској крађи гласова и гажењу основних демократских начела.

-Неко би за све што сам изнео тражио доказе, а докази су свугде око нас. Доказ су ти мучени људи који су тобоже чували кутије, а дозволили су да гласају, умрли, људи у иностранству и на хиљаде гласача од своје куће код којих нико никада није ни отишао. На крају дођемо до процента од 60 одсто ЗА, вешто скривених иза поражавајућих испод 30 одсто изашлих од свих бирача. То је још једна од вештих манипулација упућених неуким и, најчешће, поштеним грађанима, рекао је Стојићевић.

Сматра да је мала излазност резултат тога што грађани више не верују властодршцима, не верују у судство, полицију. Навео је да је изгубљена нада да може бити боље.

-Данас је могуће мало боље живети само ако сте члан Српске напредне странке, али је цена велика а срамота! Међутим могу да похвалим актуелну власт, јер овога пута није било поклона за пружен глас, није било новчаница за сироте грађане. Епилог се види јер када нема куповине гласова, чак и уз крађу гласова, народ је рекао “НЕ”, доста више са лажима! Стара народна изрека каже „Ко лаже тај и краде“. Те мудре речи треба запамтити и сетити се следећи пут када изађемо на изборе, јер ти исти чувари кутија на референдуму ће сутра опет красти ваше гласове и мењати вољу свог народа. Зато им то не треба то дозволити, тако што ћемо сви изаћи на неке наредне изборе и јасно рећи “НЕ” овој власти и не оваквом председнику Републике, поручио је Горан Стојићевић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa