Инфо

27. јануар 2022.27. јан 2022.
Дуел против шампиона свега
ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Дуел против шампиона свега

Гости власници свих трофеја. Апсолутни фаворити. Тим у најбољој форми у Региону. Шапчани у упитном саставу. Циљ борба и јак отпор
На Градском базену се састају последња два шампиона Србије Шабац и Раднички. Крагујевачки Раднички није водећи на табели, није први фаворит за титулу, али је екипа која је у овом тренутку у убедљиво најбољој форми у Србији и тим који обједињује све трофеје. Они су актуелни шампиони Србије, шампиони региона, а претходну годину су завршили освајањем Купа Србије, те су без премца, не само код нас. Деловало је да је Нови Београд неприкосновен, али су Крагујевчани два пута победили, у финалу Купа, а потом нанели и први пораз у Регионалној лиги. Препуни самопоуздања и жеље да се што пре врате на врх у домаћој лиги, долазе у Шабац.

Прилика за Личанина
Непосредно пред старт турнира Регионалне лиге ВК Шабац се растао са Антом Васовићем, досадашњим тренером и спортским директором. Тим ће у наредном периоду предводити млади Немања Личанин, досадашњи помоћик: Стругара, Николића, Живановића, Зајмовића, Мировића, Андрића, Николића, Васовића, тренер у млађим категоријама ВК „Шабац“ који је у три наврата већ преузимао улогу вршиоца дужности тренера. У раду ће асистирати Емил Николић, познати стручњак из Хрватске који је у већ другу сезону у клубу.


Већи део ростера чине репрезентативци: Лукић, Тохољ, Добожанов, Станојевић, Радуловић (Србија), потом Укропина, Пљеванчић (Црна Гора), Врлић (Хрватска), Круг (Русија), а искуство доноси један бивши репрезентативац и великан спорта Милош Ћук. У првом делу Супер лиге су одиграли нешто лошије, изгубили су од Новог Београда и Партизана, међутим форма је у успону и велики су фаворити и у Шапцу.
Шапчани немају шта да изгубе, све што се може очекивати је велика жеља и борба. Најважније је да се играчи који су прескочили турнир Регионалне лиге опораве и буду спремни како не би и ротација донале додатну предност гостима.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa