Инфо

3. фебруар 2022.3. феб 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Изложба ученика ОШ „Јеврем Обреновић“ у Библиотеци шабачкој

Ускликнимо с љубављу

„Поставка у нашој установи је показатељ промишљања деце која су свој зимски распуст посветила креативности и неговању духа православља“, навела је директорка Библиотеке шабачке Јелена Подгорац Јовановић
У галерији Библиотеке шабачке до 10. фебруара заинтересовани грађани могу да погледају изложбу „Ускликнимо с љубављу“ која је реализована је у сарадњи са ученицима Основне школе „Јеврем Обреновић“ из Шапца и Орида.

Професорка Драгана Ђурђевић и ликовна уметница Милица Алимпић Илић помогле су основцима и пролазницима радионице „Распустилиште“ у Библиотеци шабачкој да идеје инспирисане ликом Светог Саве преточе у уметничка дела.

Како истичу из градског храма књиге лик и дело првог српског просветитеља приказани су у различитим техникама и на различитим материјалима.

-Свети Сава је био ђак Свете горе и његовим одласком на то свето место испуњено је божији позив. Ништа није случајно, као што ни Растков одлазак од куће није био случајан. У њему је тињала жеља за монашким животом и знањем. Он је начинио избор који га је усрећио, али и донео добро српском народу. Због тога је важно да у животу чинимо праве изборе. Поставка у нашој установи је показатељ промишљања деце која су свој зимски распуст посветила креативности и неговању духа православља - навела је директорка Библиотеке шабачке Јелена Подгорац Јовановић.

У стварању поставке учествовало је преко шездесет основаца од петог до осмог разреда и петнаесторо полазника радионице млађег школског узраста.

-Велику захвалност дугујемо Библиотеци шабачкој на сарадњи, али и свим ученицима који су своје време посветили стваралштву - рекла је професорка Драгана Ђурђевић.

-Као праве пчелице радилице су били на радионицама, а осмеси говоре више од хиљаду речи - додала је ликовна уметница Милица Алимпић Илић.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa