Инфо

3. фебруар 2022.3. феб 2022.
Празнична чаролија за 110 малишана
РЕАЛИЗОВАНА АКЦИЈА “ЈЕДАН ПАКЕТИЋ-МНОГО ЉУБАВИ”

Празнична чаролија за 110 малишана

Крајем прошле и почетком ове године у организацији Црвеног крста Коцељева и трговинских објеката широм општине реализована је још једна традиционална акција “Један пакетић- много љубави”.
Захваљујући хуманим људима прикупљено је од 400-500 килограма производа намењених за новогодишње пакетиће које је ове године добило 110 малишана узраста до десет година из социјално угрожених и породица са великим бројем деце. Многима је ово једини новогодишњи дар, а одрасли су се побринули да малишани осете празничну чаролију и наставе да верују у Деда Мраза и Божић Бату, уз обећање да ће и наредних 365 дана бити добри и слушати своје родитеље, деке и баке, васпитаче, учитеље...

–“Један пакетић- много љубави” је једна од наших најстаријих акција и кроз време мењао се начин на који се спроводила. Раније смо из нашег буџета издвајали новчана средства и куповали поклоне. На тај начин смо успевали да обезбедимо тек од 20-25 пакетића и са тиме смо располагали. У назад неколико година смо променили метод јер су потребе биле веће а наше могућности нису могле да одговоре.

Одлучили смо да укључимо ширу заједницу тако што смо у малопродајним објектима поставили брендиране кутије, са јасном назнаком о којој акцији је реч. Одмах смо прикупили око сто пакетића, 4-5 пута више него раније- изјавио је секретар коцељевачког Црвеног крста Милан Глумац и додао да су грађани прошле године донирали и играчке а да се овога пута акцији прикључила и књижара “Интегра” па је уз играчке обезбеђен школски прибор. Осим тога у организацији напомињу да је значајан број суграђана који традиционално подржавају ову и сличне акције и који континуирано донирају робу у вредности од неколико хиљада динара.

Све месне заједнице су обухваћене акцијом “Један пакетић- много љубави”. Неретко се дешава да волонтери Црвеног крста новогодишње пакетиће дистрибуирају на кућни праг малишана, а тамо где постоји могућност додела је организована.

–Могућ је све већи обухват деце, а то је изводљиво јер је све више оних који се укључују у нашу акцију, како власници трговинских радњи, тако и њихови купци, наши суграђани. Има и оних који се заиста посебно истичу, где запослени покушавају на све начине да анимирају грађане, да им скрену пажњу, да кутију ставе на што погодније место. Ове године је у акцију било укључено 16 продавница и сваке године нас је све више. У сваком случају све нам је значајно. И мали допринос за нас је велики и ценимо ангажовање свих хуманих људи- поручио је Глумац.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa