Инфо

3. фебруар 2022.3. феб 2022.
Најава доброг пролећа: ЖРК Медицинар

Најава доброг пролећа: ЖРК Медицинар

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Да се по јутру дан познаје

Шапчанке годину почеле изненађењем у Купу. Подршка са трибина носила до победе. Одлични наступи већине играчица. Императив против Боранки. Победа чува плеј оф шансе Медицинару
Уколико почетак наговештава наставак такмичарске године, онда и оно што делује тешко остварљиво, готово немогуће за шабачки Медицинар, свакако није. Уз подршку са трибина какву су рукометашице имале у осмини финала Купа, много тога се може постићи, а одличан показатељ је што је млад и значајно десеткован тим победио реално квалитетнији и уз то квантитативно комплетнији тим, учесника плеј офа. На сјајни Железничар, трећепласирани тим Супер лиге, који је претрпео само два пораза, изашао је тим са само једним голманом сениорског искуства, једним пивотменом и без два члана бековске линије, једним недовољно опорављеним, са неколико ровитих рукометашица на крилним позицијама и тај тим је победио.

Млади чувар мреже Тамара Глишић је бриљирала, утицај Ане Радовић се осетио иако се вратила после годину и по дана паузе, а тренутке за памћење имала је и Милица Ракић на крилу. Када се очекивао пад услед недостатка снаге, публика би била ту да подигне екипу и одведе је, ван свих очекивања, међу осам најбољих у Купу. Исто су у претколу учиниле: Војводина, Врбас, Младост, а у четвртфиналу већ чекају: Јагодина, Бекамент, Наиса и Раднички (КГ).

Медицинар – Железничар (И) 28:26 (11:9)
Сала Гимназије. Гледалаца: 600.
МЕДИЦИНАР: Јарић, Обреновић, Радић, Којић, Радовић 6, Радукић, Томковић 3 (1), Цвејић, Кажић 2, Цветиновић 2, Васић, Крстић 8 (6), Ракић 5, Ивковић 2, Глишић (12 одбрана)
ЖЕЛЕЗНИЧАР (И): Жак (4 одбране), Чаврић, Шиндрић, Табак 9 (5), Игњатовић, Зорић, Ковачић 1, Паунић, Оташевић, Симић 3, Живков 4, Чинку, Балкша 4, Васиљковић (14 одбрана), Тешић, Јовановић 4.


Ентузијазам и пожртвовање из овог дуела треба само пренети на меч против Бора у суботу, од 18:30. У сали Гимназије ће гостовати искусан, али неквалитетнији тим од Инђије и екипа коју Медицинар, као још увек конкурент за плеј оф, мора савладати да би остао у конкуренцији за четири најбоља тима. Боранке су угрожене, очекује их борба за опстанак са Београдом и Црвеном Звездом, но бодове не би смеле да траже у Шапцу. У сасатву имају неколико искусних рукометашица: Симоновић, Маленовић, Вујновић, имале су добре наступе, посебно против Младости у Пазови и Војводине, тимова који су касније савладали Медицинар и то у Шапцу, међутим, не мења чињеницу да је овдашњи клуб фаворит. У односу на победу у првом делу сезоне, Медицинар је без: Ђорђевић, Цвијановић, Нинковић, но у тиму је Ана Радовић која код ривала буди страхопоштовање, а инспирише саиграче.

После Бора, Медицинар гостује у Врбасу, долази Београд, пре гостовања Звезди, реч је о четири ривала где су у три меча победе императив, а против Врбаса ће екипа играти дуел са директним ривалом. за плеј оф где бодови важе вишеструко.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa