Инфо

3. фебруар 2022.3. феб 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

СВЕТИ САВА ОБЕЛЕЖЕН У ОШ „ЛАЗА К. ЛАЗАРЕВИЋ“

Један од најлепших школских дана

Програму су присуствовали и градоначелник Шапца Александар Пајић и члан Градског већа задужен за образовање Бојан Дамњановић. Градоначелник је свим наставницима, ученицима и ваннаставном особљу честитао школску славу Светог Саву
Школска слава Свети Сава облежена је и у Основној школи “Лаза К. Лазаревић“. Програм су припремили, традиционално, ученици четвртог и осмог разреда, а, као и прошле године, одржан је у нешто другачијој форми. Уместо приредбе гости су могли да погледају видео презентацију.

-Надали смо се да ћемо се, као ранијих деценија, ове године сви ујединити око славске свеће, трпезе и вредности које је Свети Сава оставио нашем народу. Међутим, с обзиром на епидемиолошку ситуацију у којој се налазимо већ другу годину, принуђени смо да дечји радови буду у облику видео презентације.

Деца су припремила две презентације “Немањићи, династија љубави“ и један заборављени обичај са наших простора - просидба на Светог Саву. Свети Сава је верски и национални празник и то је дан када треба да се преиспитамо какви смо, одакле смо, ко смо, какви смо према себи и какви смо према ближњима, навео је наставник верске наставе Игор Бошковић.

Програму су присуствовали и градоначелник Шапца Александар Пајић и члан Градског већа задужен за образовање Бојан Дамњановић. Градоначелник је свим наставницима, ученицима и ваннаставном особљу честитао школску славу Светог Саву.

Фото: "Глас Подриња"


-Велико је задовољство присуствовати школској слави и видети раздрагана дечја лица. Сигуран сам да је ово један од најлепших дана у школи. Свети Сава је, пре свега био духовни вођа Српског народа, али и најмлађи син великог жупана Стефана Немање и после добијања аутокефалности Српске православне цркве, први српски архиепископ. Мнго тога је у животу радио: био народни учитељ, просветитељ, али и оличење српске духовности у сваком смислу. Град Шабац много улаже у образовне установе нашег града. Жеља нам је да покажемо да је у знању заиста моћ и да је будућност града, али и читаве Републике, у нашој деци и због тога се трудимо да обезбедимо врхунске услове за школовање како у граду, тако и на селу. Никада већи буџет није био за образовне институције, никада већа улагања у инфраструктурна опремања, опремања наставним средствима. Жеља нам је да уложимо у децу, јер је то једина права инвестиција за будућност, рекао је градоначелник Пајић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa