Инфо

3. фебруар 2022.3. феб 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Нови простор за здраствене прегледе Завода за јавно здравље

Бољи и квалитетнији рад

Отворен простор за здравствене прегледе. У помоћним просторијама које су претходно коришћене у току претходне године урађено више од 20 000 здравствених прегледа.
У оквиру Завода за јавно здравље у Шапцу отворен је простор за здравствене прегледе и завршена прва фаза реконструкције простора за пуну имплементацију ПЦР дијагностике у овој установи.
Просторије које ће допринети бољем и квалитетнијем раду ове установе отворене су и пре планираног рока.

-На самом почетку пандемије донели смо једну важну одлуку, како за безбедност и здравље запослених тако и свих наших корисника. Дислоцирали смо већи део активности за контролу и превенцију болести у помоћне просторије наше установе – истакао је в.д. директора Завода за јавно здравље др Бранко Вујковић и додао да су захваљујући донаторима Мачванског округа и буџету ове установе радови завршени у рекордном року.

У помоћним просторијама које су претходно коришћене у току прошле године урађено је више од 20 000 здравствених прегледа.

-Оно што је јако важно да ћемо имати и ординацију за антирабичну заштиту где ће сви пацијенти који имају ујед паса на територији Мачванског округа моћи да добију модерну заштиту – додао је др Бранко Вујковић.

Када је у питању обрада ПЦР узорака комплетан део посла носиће Центар за микробиологију.
У име управног одбора председник управног одбора др Зорица Жегарац изразила је задовољство радом менаџмента Завода за јавно здравље.

-У овим тешким временима, када је актуелан вирус ковид – 19, успели су да се изборе и изграде инфраструктуру, да обуче кадрове и припреме се за будуће изазове.
Ж.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa