Инфо

17. новембар 2011.17. нов 2011.
КУЛТУРНО-ОБРАЗОВНИ ЦЕНТАР БОГАТИЋ

ЧУВАР ТРАДИЦИЈЕ И КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА

Реконструкцијом Дома културе 2008. године добијен је функционалан, савремено уређен и опремљен простор који са поносом може да угости професионална позоришта и фолклорне ансамбле. Аматерско позориште „Јанко Веселиновић“, Фолклорни ансамбл „Ђидо“ и етно-парк „Совљак“ у овој години постигли максималан учинак у својој области
Културно-образовни центар у Богатићу последњих година израстао је у савремено здање у оквиру кога, са великим успехом, раде Аматерско позориште „Јанко Веселиновић“, Фолклорни ансамбл „Ђидо“ и етно-парк у Совљаку. Уз помоћ Министарства културе, средстава из буџета општине Богатић и сопственим средствима 2008. године потпуно је реконструисан Дом културе. Сала у којој се одржавају концерти и приредбе, позорница и гардеробе добили су осавремењени изглед. Расвета, кино-апаратура и остала савремена техничка опрема пружају основу за добар рад чланова позоришта, фолклорног ансамбла и народног оркестра. Годишња посета гледалаца, у просеку око 10.000, довољно говори о разноврсности и понуди културних програма и садржаја које Културно-образовни центар у протеклих двадесет година пружа грађанима општине Богатић.
- Културно-образовни центар Богатић врло је успешан што се тиче свих сегмената рада где су постигнути ове године велики успеси. АП „Јанко Веселиновић“ са позоришном представом „Каролина Нојбер“ обишло је осам градова у Србији. На крају смо учествовали на такмичењу аматерских позоришта југозападне Србије у Прибоју где смо победили. Самим тим смо се класификовали и пласирали на Републичку смотру у Кули међу осам најбољих позоришта - рекао је Владан Јошић, директор Културно-образовног центра.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa