Инфо

3. фебруар 2022.3. феб 2022.
В. Росић (фото: И. Ђ.)

В. Росић (фото: И. Ђ.)

АТЛЕТИКА: ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ

Шампионски подухвати

Два атлетска такмичења претходног викенда у Београду, донела су значајна постигнућа за атлетику нашег краја. Борили су се јуниори на Првенству Србије, као и најбољи вишебојци наше државе до 18 година.
Такмичар бадовиначког „Спринта“ Вељко Росић освојио је титулу шампиона у седмобоју за млађе јуниоре уз бодовни салдо од 4.440 поена и четири лична рекорда. Још важније је да су његови тренутни резултати изнад норме за Европско првенство јуниора и да је близу позива.

Међу вишебојцима, иако нису досегли одличја, неколико личних рекорда поставили су чланови „Спринта“: Стефан Лазић, Наташа Перовић, Стефан Јакшић и Никола Перић.

У претходном издању Гласа Подриња нисмо имали комплетан извештај са такмичења најбољих до 14 и 16 година, односно вишебојаца до 20 година, те сада употпуњујемо извештај. Александар Двокић је био први, а Огњен Пуљезевић трећи у намдметању ходача на 1.000 метара.


На истовремено организованом Првенству Србије за атлетичарке и атлетичаре до 20 година, три клуба су донела четири одличја. Сребрне медаље су заслужили Милица Познановић која брани боје АШК Темпа која је била друга у бацању кугле, односно млади ходач Спринта Драган Бохнец вицешампион у ходању на 3.000 метара уз лични рекорд. Бронзе су освојили Жељко Теодоровић, са грбом шабачког „Цера“, који је заслужио бронзу на 3.000 метара (трчање), односно Дејан Росић (Спринт) у скоку мотком.

Наставак сезоне у дворани је предвиђен већ за предстојећи викенд када су планирани Првенство Србије за сениоре, односно Првенство вишебојаца до 16 година.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa