Инфо

10. фебруар 2022.10. феб 2022.
Контроле и надзори у јануару
ДРУГА СЕДНИЦА КОЛЕГИЈУМА

Контроле и надзори у јануару

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у петак 04. фебруара 2022. године одржао другу седницу колегијума у 2022. години, у електронској форми. Извештај о раду за месец јануар доставили су сви учесници електронске седнице уз навођење активности и проблема у раду.

Начелник Одељења републичке тржишне инспекције Миладинка Јовановић, наводи да је извршено 30 надзора,од којих 23 редовних, 5 ванредних и 2 мешовита надзора. Донето је четири решења и то три из редовног надзора и једно решење из ванредног надзора. Инспекцијске послове је обављало 8 извршилаца. Као ефекат спроведених надзора урађено је 30 записникa.У вршењу надзора код организовања и оглашавања продајних подстицаја у електронској трговини, у два надзора утврђено је да огласна порука АКЦИЈА,није потпуна, јер не садржи период важења продајног подстицаја са назнаком- датумом почетка и датумом истека. Надзираним субјектима наложено је да на својим интернет страницама приликом организовања продајног подстицаја-акција истакну период важења продајног подстицаја. Наложено је отклањање недостатака правном лицу због непоштовања рекламационог поступка - члан 55. Закона о заштити потрошача. Због бесправног обављања аутомеханичарске делатности донето је једно решење .Због непоштовања рекламационог поступка,поднете су прекршајне пријаве и издата су четири прекршајна налога.Због непоштовања Уредбе о обавезној производњи и промету хлеба од брашна Т-500, поднета је прекршајна пријава.

Начелник Одељења инспектората за рад Милица Филиповић, обавештава да је инспекцијске послове обављало 8 инспектора, који су извршили 124 контроле, од којих 12 редовних и 104 ванредних. Инспектори су донели 22 мере за отклањање неправилности. Приликом контрола регистрованих привредних субјеката 14 лица је затечено на фактичком раду “раду на црно”. Поднето је 12 захтева за покретање прекршајног поступка и то 11 захтева против регистрованих привредних субјеката и један захтев против нерегистрованог привредног субјекта. Шеф Одсека за санитарни надзор Владан Рашић, истиче да је урађено 4.138 надзора, од којих су 120 редовни, 3.916 ванредни и 102 контролна. Евидентирано је 6.043 оболела лица,са 3.131 лица у контакту. Као ефекат рада инспекције, донето је 3.210 решења

Шеф Одсека ветеринарске инспекције Јасмина Којичић Стефановић, наводи да је извршено 567 контрола од којих су 75 редовне, 492 ванредне и 45 контролнe. Поднето је 29 прекршајних пријава и донетo 98 решења из редовног надзора. Координатор републичке пољопривредне инспекције Горан Бошковић, обавештава да су извршене 42 контроле то 9 редовних и 33 ванредне. Донето је три решења,од којих су два из редовног и једно из ванредног надзора. Инспекцијске послове обављају два извршиоца.

Републички инспектор за заштиту животне средине Бранислава Тешић, истиче да је извршено 11 надзора и то 6 редовних и 5 ванредних. Обављени су по захтеву Управе за аграрна плаћања, представкама грађана и по захтеву правних лица.

Републички туристички инспектор Живадин Бошковић, је извршио 25 ненајављених инспекцијских надзора, од којих је 15 било ванредних и 5 редовних. Са налогом је извршено 15 надзора, а без налога 10. Обављене су и четири службене саветодавне посете.

Републички водни инспектор Драган Тадић је спровео 9 надзора од којих 5 редовних и најављених и 4 ванредна и ненајављена. Донето је једно решење о забрани делатности вађења речних наноса у КО Бадовинци, општина Богатић. У наредним данима биће поднет захтев за покретање прекршајног поступка. пред надлежним Прекршајним судом у Шапцу, Одељење Богатић. Донето је и пет решења за прибављање водног акта -водних дозвола. Инспекцијске контроле су се односиле на радне циљеве и то:заштита од штетног дејства вода и коришћење вода.

Републички фитосанитарни инспектор Мирослав Алексић,са седиштем рада у Шапцу, је извршио 12 контрола. Издат је један фитосертификат. Извршена је и једна контрола утврђивања услова ради уписа у Регистар дистрибутера средстава за исхрану биља за обављање делатности промета на велико и увоза.
Републички шумарски и ловни инспектор Александра Ђурковић, са седиштем рада у Шапцу је извршила 6 контролa, од којих четири по Закону о шумама и две по Закону о дивљачи и ловству. Проблема у раду није било.

Електронске седнице колегијума одржаваће се и убудуће,услед епидемиолошке ситуације изазване вирусом COVID-19.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa