Инфо

10. фебруар 2022.10. феб 2022.
И. Коптсев (Шабац), фото: Ђ. К. (ФБ страна ВК Шабац)

И. Коптсев (Шабац), фото: Ђ. К. (ФБ страна ВК Шабац)

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

Битка за позицију пет

Звезда заслужено славила против ослабљеног Шапца. Меч у Новом Саду важан у борби за пето место. Победа гарантује ту позицију. Много текстова о утакмици, мало о дуелима у базену
Утакмица Црвене Звезде и Шапца била је један од дербија и о њој се много пише, више него о друге две у оквиру претходне рунде, међутим више од које реченице о самој утакмици нећете наћи, редови су посвећени дешавању на трибинама и вређању новог тренера Звезде од навијача тог клуба. Иако је Вичевић већ водио Звезду у Београду, на другом турниру Регионалне лиге, навијачи су неслагање са потезом управе исказали у дуелу Супер лиге. Саопштења пристижу, Савез је обећао да ће се дисциплински органи бавити даље случајем, а ми остајемо при базену. Звезда је надиграла Шабац, пресудила је серија од 4:0 на почетку друге четвртине када је сломљен отпор Шапца без Стојановића и са још ровотим Шулцом и Вогелом.

Пауза за трећи турнир
После Војводине, а пре меча против Новог Београда који ће затворити регуларни ток сезоне у Супер лиги, Шапчане трећег фебруарског викенда очекује последњи трунир Регионалне лиге који ће за све, осим за четири првопласиране и претпоследњу екипу означити крај сезоне и у том такмичењу. Шапчани су на сигурном деветом месту Премијер лиге и практично су обезбедили опстанак и наступ у једној од најјачих лига Европе и у наредој сезони
.


Утакмица у Новом Саду која следи свакако је најважнија у овој рунди Супер лиге, јер ће одлучивати о позицији пет пред плеј оф. Шапчани имају предност у односу на Војводину, међутим Новосађани још могу до позиције пет уколико славе и ово је једна од две дилеме јаче групе после поделе Лиге. Првопласирани клуб је известан, три воде борбу за друго место, а два за пето. Шапчани су фаворити у Новом Саду и сигурно да Звезда која има најмање шансе да буде друге или трећа, више жели Војводину него Шабац у четвртфиналу. Упркос убедљивој победи, мечеви тих тимова су били неизвеснији од утакмица против Војводине.

Новосађани делују као просечан тим, али у изузетној лиги. Квалитетом припадају јаким екипама што показују добрим наступима Другој регионалној лиги. Они су водећи тим са максималним учинком! Први фаворити за највиши ниво Региона. Испред су некадашњих евро титулара: ПОШК и Катара, изнад ријечког Приморја. У сасатву имају Марића, искусног Рогача који је Шапцу 2019. године донео титулу, Прекогачића, Биочанина, Радованлију, Радановића, младог тренера са интернационалним искуством у Мађарској.

Црвена звезда - Шабац 13:6 (2:1, 5:2, 4:1, 2:2)
Базен „25.мај МГМ“. Судије: Путниковић и Стефановић. Искључења: Црвена звезда 12, Шабац 13.
Ц. ЗВЕЗДА:Мишовић, Танкосић 2, Ђурђић 1, Марковић 1 , Суботић 3, Милојевић, Пјешивац 2, Басара, Гајић, Вукићевић 1, Смиљевић 2, Гардашевић, Ивановић, Тртовић.
ШАБАЦ: Филиповић. Вогел, Марковић 2, Репановић, Копцев, Мараш, Митровић, Жежељ, Тубић 3, Шулц 1, Станић, Тонковић, Вукадиновић, Ћетковић.


Шабац је убедљиво славио у првом делу сезоне на Градском базену, међутим мењао се састав у односу на тај период, нови је тренер, постоје проблеми са повредама и пут у АП Војводину је велики изазов.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa