Инфо

10. фебруар 2022.10. феб 2022.
Фото: ВКШ (ФБ), ВК Сава

Фото: ВКШ (ФБ), ВК Сава

ВАТЕРПОЛО: ПРВА Б ЛИГА

Борба траје упркос поразу

Пораз у Суботици даје прилику Кикинди да се осами на првом месту, али је у марту следи дуел у Шапцу. Најслабији наступ ове сезоне „Сава“ пружила у Суботици. Врачар у паду форме
Млади „саваши“ нису били на нивоу својих могућности у Суботици и то је домаћи Спартак максимално искористио. Гледано по кварталима, ниједном Спартак није доминирао, али је увек био мало бољи што је у збиру донело убедљиву победу. У новом дуелу некадашњих клупских колега, Тешић се реванширао Цару за пораз у првом делу шампионата.

Највећи ривал Саве у борби за титулу, ЖАК Кикинда, био је слободан у овој рунди, те се бодовни салдо не мења, али Кикинђани имају меч мање. Ипак, н другој страни, ускоро долазе у Шабац на меч који може све одлучити. До тог дуела је преостало још утакмица, а прва за изабранике Николе Цара је она која следи у наредном колу против Врачара. Београђани су одлично почели сезону, међутим тренутно су у паду форме. Три меча не знају за победу. После убедљивог пораза у Обреновцу, успели су претходног викенда само да ремизирају са Кошутњаком, тимом без победе у сезони.

Спартак Прозивка - Сава 11:6 (2:1, 1:0, 4:2, 4:3)
Базен Прозивка. Судије: Киш и Станисављевић. Искључења: Спартак Прозивка 7, Сава 7.
СПАРТАК ПРОЗИВКА: Ћаласан, Варкуља, Угаркович Кркелић, Ловадинов 1, Ивезић 5, Ивошевић, Јарић 1, Дмитрашиновић 3,Бешић, Булатовић 1, Ковачевић. Томић, Шиша.
САВА: Алимпић, Новаковић 1,Бабић 1,Урошевић,Марић 1, Трбовић, Савићевић, Јездимировић 1, Пантелић,Лазић, Зец 1,Мићанович,Гошић, Мичић.


У првом делу сезоне Врачарци су били формални домаћини против Саве, али је меч одигран на Градском базену. Три четвртине је то био изједначен дуел, но Сава је у последњем периоду отклонила све дилеме и освојила нове бодове.

Сингидунум се вратио у борбу за позицију два. Како су и Сава и они фаворити у мечевима против Врачара, односно Кошутњака, дуел следећег кола између Сингидунума и Шапчана могао би да буде изузетно битан у борби за позицију два.

Сава после Врачара гостује Сингидунуму, а онда ће пре доласка Кикинде, уследити недеља паузе у Првој Б лиги.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa