Инфо

10. фебруар 2022.10. феб 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Компанија Минт отвара још једну фабрику у Шапцу

Посао за још 400 људи

Инвестиција вредна 46 милиона евра. Фабрици ће бити потребан широк спектар занимања. Фабрике за производњу металних компоненти за шасије аутомобила
Решење о продаји додатних 10 хектара грађевинског земљишта уз накнаду у Северозападној индустријској зони потписано је у понедељак у Градској кући између градоначелника Шапца др Александра Пајића и представника кинеске компаније Минт који у Шапцу планирају да отворе још једну фабрику.

Ова инвестиција вредна је 46 милиона евра а у њој ће бити запослено 400 радника.
-Кинеска компанија Минт је за непуних годину дана инвестирала и другу највећу инвестицију у последњих 20 година. Шабац је био добар партнер а руководство кинеске компаније великог светског гиганта је изузетно задовољно сарадњом те су решили да ту сарадњу наставе још једном фабриком – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и додао да је изузетно поносан што је кинеска компанија изабрала град Шабац за ове велике инвестиције.

Помоћник генералног директора за Европу компаније Минт Горан Маџаревић нагласио је да ће овој фабрици бити потребан широк спектар занимања.

-Запошљаваћемо од неквалификованих и полуквалификованих радника у самом процесу производње који ће пролазиити кроз све адекватне обуке и тренинге преко стучњака, инжењера машинске струке, електротехничара. У администрацији ће бити потребни правници, економисти и преводиоци за кинески језик.Мислим да ћемо задовољити потребе града Шапца али и наћи озбиљне и адекватне кандидате за нашу производњу.

Запошљаваћемо од неквалификованих и полуквалификованих радника у самом процесу производње који ће пролазиити кроз све адекватне обуке и тренинге преко стучњака, инжињера машинске струке, електротехничара


Компанија Минт у две планиране фабрике производиће металне компоненте за шасије аутомобила.
-Што се тиче самог процеса производње и технологије коју ћемо примењивати ради се о најнапреднијој и најчистијој производњи тако да неће бити било каквог штетног утицаја како за животну средину тако и за здравље радника. Политика компаније Минт је да је једино здрав и задовољан радник добар радник – истакао је Горан Маџаревић.

Прва инвестиција кинеске компаније започета претходног маја сада је у завршној фази изградње. План је да се у априлу започне пробна производња.
Ж.П.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa