Инфо

17. фебруар 2022.17. феб 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Професори Ветеринарског и Пољопривредног факултета у Средњој пољопривредној школи

Одлична сарадња образовних установа

У Средњој пољопривредној школи са домом ученика Шабац одржано је предавање о адитивима у исхрани животиња у организацији Факултета ветеринарске медицине. Добра сарадња ШПУ и факултета
У Средњој пољопривредној школи са домом ученика Шабац одржано је предавање о адитивима у исхрани животиња у организацији Факултета ветеринарске медицине у Београду и СПШ. Научни скуп је део активности високошколских установа усмерених ка едукацији и умрежавању са средњим стручним школама, али и експерата у области ветерине и пољопривреде.

Средња пољопривредна школа као образовна установа посебну пажњу посвећује додатном усавршавању наставног кадра, ученика и негује добру сарадњу са факултетима.

директор СПШ
Предраг Савић, Фото: "Глас Подриња"


-Имамо дугогодишњу сардњу са факултетима, те професори радо долазе и држе предавања нашим ученицима, пољопривредним произвођачима. Студенти са Ветеринарског факултета долазе на нашу фарму због праксе, а наши ђаци по завршетку школовања стичу академско образовање на поменутом факултету - истакао је директор СПШ Предраг Савић.

О правилној употреби адитива у исхрани животиња говорио је декан Факултета ветеринарске медицине проф. др Милорад Мириловић, као и професори Ветеринарског и Пољопривредног факултета.

Декан Факултета ветеринарске медицине проф. др Милорад Мириловић, Фото: "Глас Подриња"


-Шабац је велики центар, те је и школа веома значајна за развој ветеринарске струке. Значајан број ученика након завршетка средње долази на Ветеринарски факултет, а наша установа се уз образовање бави и едукацијом ветеринара који на стручним скуповима имају прилику да науче нешто ново- навео је декан Факултета ветеринарске медицине проф. др Милорад Мириловић.

Како истиче шеф Катедре за исхрану и ботанику Факултета ветеринарске медицине професор доктор Драган Шефер циљ је да се правилном употребом адитива произведу безбедне намирнице за људску исхрану.

проф. др Драган Шефер, Фото: "Глас Подриња"


-Додаци (адитиви) се данас рутински користе у рецептурама за оптимализацију оброка животиња, а сваки од њих има своју намену, те су овакви скупови важни због дискусије која може бити корисна за све - истакао је проф. др Шефер.

Предавању су присуствовали професори, ветеринари, фармери, произвођачи произвођачи сточне хране како би се додатно информисали о најновијим сазнањима и истраживањима.

проф. др Цвијан Мекић, Фото: "Глас Подриња"


-Након забране антибиотика 2006. године наука је тражила алтернативна решења како би сачувала здравље домаћих животиња, а самим тим и људи. У свом излагању присутнима сам говорио како да се побољша производња везана за протеине, као градивне материје - додао је проф. др Цвијан Мекић.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa