Инфо

17. фебруар 2022.17. феб 2022.
Љиљана Јуришић на челу Центра за социјални рад
АКЦЕНТИ СА 16. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Љиљана Јуришић на челу Центра за социјални рад

Одборници су дали сагласност на предлоге решења о прибављању у јавну својину непосредном погодбом катастарских парцела у Глушцима, Бановом Пољу и Црној Бари, ради проширења гробаља у овим селима. Прихваћени су и предлози Одлука о изради Плана детаљне регулације „Водоизворишта“ у Црној Бари, као и израда Стратешке процене утицаја на животну средину ове инвестиције
На почетку прошлонедељног 16. заседања одборника Скупштине општине Богатић, најпре је минутом ћутања одата пошта, недавно трачитно настрадалом Слободану Павловићу, пословном човеку рођеном у Поповима (РС), који је свој радни век провео у Америци ( Чикаго), као трговац некретнина, а много је заслужан за привредни развој Мачве и Семберије. Широј јавности је познат по изградњи моста на Дрини, који је по њему назван „Павловића ћуприја“.

Одборници су дали сагласност на предлоге решења о прибављању у јавну својину непосредном погодбом катастарских парцела у Глушцима, Бановом Пољу и Црној Бари, ради проширења гробаља у овим селима.

Прихваћени су и предлози Одлука о изради Плана детаљне регулације „Водоизворишта“ у Црној Бари, као и израда Стратешке процене утицаја на животну средину ове инвестиције.

Без примедби одборника прошли су и закључци о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног предузећа „Богатић“ за текућу годину, као и Посебан програм коришћења средстава субвенција из буџета општине Богатић за 2022. годину, овог предузећа.

Бавећи се питањима из области социјалног рада, после разрешења и именовања председника и чланова Надзорног одбора ове установе, за њеног директора одборници су именовали, дипломираног социјалног радника из Богатића Љиљану Јуришић, после спроведене законски прописане процедуре.

Сходно новом закону, усвојен је и предлог Решења о именовању Изборне комисије, ове локалне самоуправе.

У оквиру 12, последње тачке дневног реда одборничка питања, дискутовали су одборници: Горан Макунчевић, Александар Фирауновић, Александар Илијашевић и Драгослав Јосиповић. Питања су се односила на регулисање саобраћаја у циљу веће заштите ученика, бесправне експлоатације шљунка на Дрини и трошења буџетских средстава за информисање и репрезентацију.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa