Инфо

17. фебруар 2022.17. феб 2022.
Посета манастиру Бјеле Воде
НАЧЕЛНИК МУО

Посета манастиру Бјеле Воде

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у петак 11. фебруара 2022. године посетио манастир Бјеле Воде, који се налази у атару села Поднелић у засеоку Бјеле Воде, надомак општине Љубовија.

Дана 02. фебруара ове године, нешто после 18:00 часова избио је пожар у великом конаку Манастира Свете Тројице, који припада Епархији шабачкој српске православне цркве. Том приликом потпуно су изгорели спрат и поткровље конака.

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански и администратор Епархије шабачке Господин Фотије, обишао је манастир Свете Тројице и са сарадницима из Епархије шабачке на челу са архимандритом Нифонтом који је архијерејски заменик, сагледао ситуацију након пожара. Упућен је благослов грађевинском одбору који је основан са задатком да прикупи документацију која је неопходна за обнову конака и манастира.

Састанку су присуствовали, др Владимир Рогановић, директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама, Милан Јовановић, председник општине Љубовија, са сарадницима и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански и администратор Епархије шабачке Господин Фотије посетио је и манстир Соко, подно Соко Града, посвећен Светом владики Николају. У присуству најближих сарадника из Епархије шабачке Господин Фотије је служио помен блаженопочившем епископу Лаврентију.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa