Инфо

17. фебруар 2022.17. феб 2022.
Мачва пред Крупањ, фото: З. Д.

Мачва пред Крупањ, фото: З. Д.

ФУДБАЛ: ПРИПРЕМЕ ФК МАЧВА

Завршни радови пред наставак

Девет дана до меча против Инђије. У Шапцу до почетка. Неколико провера. Уклапање појачања. Циљ плеј оф, нада у укључивање у борбу за Супер лигу кроз бараж
Није остало много времена до наставка сезоне, али значајан део припрема је одрађен, те је преостали период довољан за завршне „фине“ радове. Екипа је базичини део припрема одрадила у Крупњу и по повратку у Шабац ће остати у свом граду док не стигне знак за почетак 22. кола.

До тренутка када закључујемо текст, Мачва је одиграча четири припремне утакмице и у њима забележила две победе и два ремија. У Шапцу су „црвено-црни“ два пута ремизирали, против Будћности 3:3 и ИМТ Раковице 0:0, док је и прва победа остварена против колега из ранга, старог ривала, Лознице 1:0 у Крупњу голом Николе Лукића. Четврти ривал био је тим Рађевца, члан зонашког ранга, против кога је Мачва славила 5:1, головима Панића, Арнаутовића, Пешића, Чворића.

Новајлије у финишу
У финишу прелазног рока, Мачва је потписала уговоре са још два фудбалера. Лука Николић (2002), штопер рођен у Шапцу, члан Чукаричког, а претходни период је провео на позајмици у БАСК Београду.
Конкуренцију на позицији у офанзиви појачаће Никола Ристовић који је Мачви позајмљен из крагујевачког Радничког.


Генерална проба пред наставак сезоне заказана је за суботу, 19. фебруар, када ће Мачва поново на мегдан Лозничанима, али овај пут ће зелено-бели бити домаћини.

Дебитовао је још на почетку Арнаутовић, у Крупњу су прилику да заиграју добили и Кукуличић, Пејчић, Савић као и Никола Степановић, млади чувар мреже. Степановић је рођен у Шапцу 2001. године. Као талентован чувар мреже убрзо прелази у Партизан, где је бранио у млађима категоријама црно-белих и Телеоптика. Из Партизана прелази у грчки Ксанти, а потм се враћа у Србију где је део Радничког из Крагујевца, а потом и њихових имењака из Пирота, одакле је стигао у Мачву. Биће конкуренција Самуровићу који се током јесени наметнуо одбранама и аквизицији из Мачве Богатић Милошу Савићу. Досадашњи резервни голман Манојловић је нови члан Графичара.

Савић: Врло задовољан
Тренер Мачве Борис Савић је врло задовољан урађеним у Крупњу и истиче повољан здравствени билтен пред сам финиш припрема.
-Имали смо одличне услове, мислим да смо радили квалитетно. Влада Мијаиловић се враћа после неугодне повреде и то је врло важно. Неки играчи који су касније започели припреме су сустигли остале и Крупањ смо напустили са практично комплетним тимом. Назирем и састав који ће понети већи део пролећа – рекао је Савић.
Јуче је Мачва играла против Студенстког града.


Од старта пролећа следи згуснут распоред, те ће у седам дана Мачва одиграти три меча. Најпре гостује Инђији 26. фебруара, а четири дана касније, у среду, први пут у 2022. је екипа домаћин у Поцерској, а ривал је Жарково, такође екипа са плеј оф амбицијама. Три дана паузе после Жаркова следи пред дуел у Митровици против Радничког који је нанео најтежи пораз Шапчанима у првом делу сезоне. Очекивано су лакши задатак Графичар у Београду и Бачка у Шапцу.

Регуларни део сезоне траје до 10. априла, а потом ће првих осам екипа у плеј оф по једнокружном систему, других осам у плеј аут. Два првопласирана тима ће након плеј офа у Супер лигу, наредна два у бараж где ће укрштати са 14. и 15. тимом Супер лиге за место у елити.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa