Инфо

17. фебруар 2022.17. феб 2022.
Бод из Врбаса (фото: РК Медицинар)

Бод из Врбаса (фото: РК Медицинар)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Херојски у Врбасу, императив у Шапцу

Циљао је Медицинар два бода у Врбасу и додатно бод би могао бити врло важан у борби за плеј оф, међутим када су на пут кренуле са свега 11 играча у екипи, Шапчанке су знале да ће пут до победе бити тежак, као што је и био. Без много могућности за ротацију гошће су контолисале мећ једно полувреме и трећину другог, када је нажалост почео да се осећа недостатак снаге. Корстио је то Врбас ослоњен на бразилску снагу квартета из велике јужноамеричке државе и чинило се меч бесповратно усмерава у правцу који жели домаћин. Ипак, уследио је неочекивани и херојски одговор плаво – белих у финишу. Било је пет минута до краја, а Врбас је водио шест разлике, бодови су већ били и уписани, а онда је уморни Медицинар направио серију од 6:0 у пет минута, надокнадио минус два у последњем минуту и голом Александре Крстић дошао до великог бода, не за табелу, већ обзиром на околности.

Врбас – Медиицнар 32:32 (17:18)
Врбас. Гледалаца: 120. Судије: Антић и Јаковљевић. Седмерци: Медицинар: 2(2). Искључења: Врбас: 8; Медицинар: 4 минута.
ВРБАС: Перовић, Холц 2, Рибеиро 11, Радуловић, Станић 7, Силва, Фрага 3, Цветковић (2 одбране), Томић 4, Моуедеб 4, Симић 1, Беловић, Цвејић, Ројевић, Булатовић (7 одбрана).
МЕДИЦИНАР: Којић 3, Радовић 8, Радукић, Томковић 6 (2), Цвејић (8 одбрана), Цветиновић 2, Васић 1, Крстић 6, Ракић 1, Ивковић 5.


Потера за Наисом је услед изостанка победе отежана. Без обзира на све, наредна два меча су императив за Медицинар и нема оправдања за изостанак целог плена против Београда у Шапцу и Црвене Звезде у престоници. Поштовање свима, али једноставно тимови са зачеља и највећи кандидати за нижи ранг не смеју бити несавладива препрека.

Велики таленат Милице Пап нико не сме занемарити, у Београду су одличне искусне играчице Јована Стекић, Ања Белић и Валентина Божиновић, рукометашице са значајним суперлигашким искустовом. Ипак, табела је довољно речита, Београд је у 13 кола остварио једну победу, једном играо нерешено и претрпео 11 пораза. Шапчанке морају освојити два бода, иако је још састав далеко од комплетног, неколико рукометашица је под знаком питања, неке ће и сигурно изостати.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa