Инфо

17. фебруар 2022.17. феб 2022.
Нови окршај са Војводином (фото: РК Металопластика)

Нови окршај са Војводином (фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: ПЛЕЈ ОФ СУПЕР ЛИГЕ

Нада за Нови Сад

Металопластика још има магију да привуче навијаче и да на гостовању, као и у Шапцу, наредним мечевима влада изванредна атмосфера. Готово две хиљаде Лесковчана је дочекало Металопластику и помогло свом тиму да освоји бод. На старту плеј офа, Шапчани су се надали победи, међутим овакав исход је био најреалнији, јер је сувише био изједначен меч да би неко био потпуно срећан, а неко потпуно тужан. Уз то, није могла да путује у најјачем саставу екипа Миодрага Кажића.

Синоћ је у Гимназији у гостима било Динамо. Два пута је „плава“ екипа победила ове сезоне Панчевце, одиграће после дуела чији исход у тренутку штампе не знамо, још два меча, те иако није никога лако победити пет пута, Металопластика је фаворит и на путу до успеха мора бити кадра да то и учини. Посебно је потребан био тријумф, јер за викенд следи меч где је све осим пораза велико достигнуће.

Дубочица – Металопластика 24:24 (12:12)
Лесковац. Гледалаца: 2.000. Судије: Ковач (К. Митровица) и Милосављевић (Звечан). Седмерци: Дубочица 6(5): Металопластика 6 (4). Искључења: Дубочица 10; Металопалстика 10 минута.
ДУБОЧИЦА: Гашић, Цетковић 1, Радуловић 1, Маринковић, Грубић 1, А. Д. Павловић, Мађар, Митровић, Спасић 2 (1), Атанасковић 9 (3), Адамовић, Ристовић, А. В. Павловић 2, Анђелковић 5 (1), Коцић.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Додић 1, Карић, Јевтић, Миловновић, Ћосић, Срдановић 2, Мирковић 1, Аиди 4, Арсић, Дамјановић, Терзић, Миленковић 3, Мештер 6 (3), Дакић 7 (1).


Тешко је пребројати све мечеве Металопластике и Војводине у претходним сезонама, међутим, нажалост, од 2016. лако је сабрати успехе шабачког тима. Војводина је неприкосновена у нашем рукомету, ове сезоне је изгубила у домаћој лиги први пут после две године и међу „жртвама“ често је био и шабачки тим. Зна се да је искуснији тим фаворит и овај пут у Новом Саду, посебно после доминације над Партизаном кога су многи видели као јединог ривала „воши“ у плеј офу. Много је самопоуздања уграђено у титуле у низу и то се види и када је кризна ситуација. На свакој позицији имају, не само по два квалитетна, већ и искусна играча спремна да импровизују када договорено није изводљиво. Веркић, Шотић, Рађеновић Вуковљак, Кљајић, Прибак, Оцвирк и низ још може да се настави готово до краја ростера.

Металопластика не сме да дозволи већу жељу и страх, све друго је ван императива и оптерећења. Ништа не траје вечно и свака серија добије епилог једном. Нико није веровао да ће Звезда победити Војводину, али се догодило...
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa