Инфо

17. фебруар 2022.17. феб 2022.
Битка за А лигу: ВК Сава

Битка за А лигу: ВК Сава

ВАТЕРПОЛО: ПРВА Б ЛИГА

Борба у троје

Велики дерби против Сингидунума. Три екипе у борби за два места. Београђани у низу од две победе. Кикинђани не попуштају
После слабог издања у Суботици, играчи Саве су се опоравили и показали снагу и таленат на незгодном гостовању Врачару. Славили су 13:10. У никада занимљивијој Првој Б ватерполо лиги ситуација се само делимично кристалише, али је у врху врло густо и већ се издвајају три екипе које ће поделити позиције, тако да ће најбоља директно у Прву А лигу, другопласирана ће имати још једну шансу у баражу против претпоследњег тима поменутог ранга, док ће трећепласирани клуб бити у најгорем положају, памтиће добру сезону, али ће и следеће морати све од почетка у истом лигашком рангу.

Сава је повела трку, потом се Шапчанима придружио најискуснији тим и први фаворит ЖАК Кикинда, да би се у врху задржао и Сингидунум спреман да искористи сваку прилику. Јесте велики дерби у Шапцу почетком марта када млада Сава дочекује ЖАК, међутим изданке овдашње школе ватерпола очекује велики изазов пре тога, већ кроз који дан, када ће гостовати директном ривалу за позицију један и два, Сингидунуму. Београђани су одлично стартовали, имали седам победа у првих осам кола, савладали и ЖАК у првом колу, изгубили су само у Шапцу, али је крајем полусезоне уследио пад и неочекивани пораз од Врачара, као и очекивани у Кикинди. Ипак, против Обреновца и Кошутњака су се вратили и сада су на минус три у односу на Саву и ЖАК. На Градксом базену су поражени 13:11 од Шапчана, те теже победи, од три или више голова која би их могла одвести на позицију два.

Као и у свим осталим мечевима, Савин недостатак је неискуство, а снага полет младости и самопоуздање које су развили кроз резултате изнад свих очекивања. Распоред је такав да ће после Сингидунума и Кикинде, у последња три кола Сава имати лакши рапсоред и ривале са зачеља, те уколико остану где су сада и у том тренутку већ се може размишљати о слављу или баражу. ЖАК мора портив Дорћола у Београду и против оснаженог Спартака на совм базену, док Сингидунум очекују тешко гостовање у Суботици, дерби против Дорћола и једно слободно коло.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa