Инфо

17. фебруар 2022.17. феб 2022.
Ускоро плеј оф: ВК Шабац

Ускоро плеј оф: ВК Шабац

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Измене календара

Промене у распореду преосталих мечева. Викенд за Нови Сад, потом припрема за Регионалну лигу. Борба за пето место
Ватерполо савез Србије усвојио је измене у односу на првобитни календар такмичења и уместо претходног, ватерполисти Шапца и Војводине ће свој дуел претпоследњег кола регуларног дела сезоне, у Новом Саду одиграти током предстојећег викенда. Субота и недеља које су остале иза нас намењене су репрезентативном окупљању.

После дуела у Новом Саду, Шабац ће поново имати недељу дана паузе, а затим одиграти и завршни турнир Регионалне лиге, последњи од три где би требало да потврди статус члана највишег ранга регионалног такмичења и за наредну сезону. Другог мартовског викенда на Градском базену гостује најбољи тим Србије и кандидат за титулу шампиина Европе Нови Београд.

О Војводини смо писали у претходном броју. Шапчани у Новом Саду траже потврду пете позиције на крају овог дела сезоне и условно говорећи лакшег ривала у четвртфиналу плеј офа, иако је то условно, јер су Звезда и Партизан тимови сличног квалитета. Новосађани су ове сезоне саставили врло квалитетан тим који није боље пласиран, јер је и Супер лига изузетно квалитетна, но имена попут: Биочанина, Прегкогачића, Рогача, Радованлије, Радовановића, Марића говоре у прилог томе.

Дерби четвртог кола је меч Радничког и Партизана у Крагујевцу. То је и директан дуел за друго место, док ће у петом колу највероватније Звезда и Партизан одлучивати о позицијама три и четири.
Плеј оф стартује 26. марта када је на распореду први дуел, а реванш је 6. априла на терену боље пласиране екипе из регуларног дела сезоне.

„Делфини“ су сигурни на средини табеле Регионалне лиге и преостала им је потврда статуса у највишем рангу и за наредну сезону. Улседиће дуели против: Радничког из Крагујевца, Приморца из Котора и Солариса из Шибеника чиме ће бити окончана регионална сезона за већину екипа у РЛ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa