Инфо

24. фебруар 2022.24. феб 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Обележен Међународни дан туристичких водича

Ученици и студенти обишли старо језгро Шапца

Прилика за допуњавање стеченог знања. Организована тематска туристичка тура по старом језгру Шапца
Међународни дан туристичких водича у понедељак симболично је обележила Туристичка организација града Шапца у циљу промоције туристичке струке.

Тим поводом ученици средње Економске школе „Стана Милановић“ смера туристички техничар као и студенти Академије струковних студија Шабац, Одсека за пољопривредне и пословне студије и туризам имали су прилику да учествују у тематској туристичкој тури по старом језгру Шапца са дипломираним туризмологом и лиценцираним туристичким водичем Тамаром Пејић.

-Ове године желели смо да направимо искорак и нешто другачије, самим тим што смо позвали Академију струковних студија смера туризам као и средњу Економску школу „Стана Милановић“ смера туристички техничар. Идеја се родила из разлога што се у последње две године цео свет, па тако и Шабац налази у пандемији Корона вируса и многи од њих који студирају туризам нису имали прилику да имају стручну праксу или да буду у контакту и у раду у туризму – рекла је Тамара Пејић и додала да је ово прилика да они на лицу места виде како изгледа водички посао али и шта све то треба и мора да зна један туристички водич али и да се упознају са радом Туристичке организације града Шапца.

В.д. директора Туристичке организације града Шапца Душан Симић истакао је да је у опису њиховог посла да на млађе нараштаје преносе стечена знања и вредности.

-Драго ми је што су овде ученици Економске школе „Стана Милановић“ смер туристички техничар и Више школе струковних студија смера туризам. Наш водич ће им овде показати најзначајније тачке у Шапцу, односно када нама дођу туристи шта је оно што им ми покажемо и наравно одређене смернице и детаље које једног дана лиценцирани туристички водич може да користи у туристичким турама.

Како би употпунили своју теоријску наставу, ученици су имали прилику да виде како изгледа један дан туристичког водича.

-Данас имамо прилику да после дужег времена изведемо студенте из својих учионица и да свој будући позив и занимање погледају на један другачији начин. Ово је само једна од промоција, не само ТОШ, већ и саме Акадмије која жели у будућности да осавремени своју наставу, да побољша смер туризма и на тај начин побољша стручност својих студената – рекао је професор Академије струковних студија Шабац др. Горан Стојићевић.
Ж.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa