Инфо

24. фебруар 2022.24. феб 2022.
Заједно можемо боље
ЕДУКАЦИЈА ЗА ПРОИЗВОЂАЧЕ И ПРЕРАЂИВАЧЕ

Заједно можемо боље

Недавно је у сарадњи Општине Коцељева, Министарства пољопривреде и Центра за образовање и истраживање “Агронет” одржана едукативна радионица на којој су присуствовали локални произвођачи зимнице и ученици пољопривредног смера Средње школе у Коцељеви.

Тема овог скупа под слоганом “Заједно можемо боље”, била је “Еко круг, пољопривредни производи Западне Србије”.

О томе како произвести пољопривредне производе, прерадити сировину, не правити отпад већ га искористити и дати вредност свему, применити принципе иновативног приступа говорили су предавачи са Пољопривредног факултета Земун, професори доктори Владе Зарић, Ђорђе Моравчевић, Драган Николић, Зорица Ранковић Васић, као и маст.инж.Бојана Кувељић и дипломирани правник Богдан Младеновић.

-Општина Коцељева годинама уназад придаје велику пажњу едукацији својих пољопривредних произвођача и свих оних који се баве прерадом сировина и производњом готових, финалних производа, посебно оних који се пласирају на Фестивалу зимнице. Циљ оваквих и сличних радионица је да упознамо произвођаче зимнице како производити што квалитетније производе органског порекла, како да унапреде своју производњу и на тај начин заштите и животну средину- поручио је помоћник председника општине Владимир Матић.

За саме произвођаче воћа и поврћа и прерађиваче сировина константна усавршавања и учења су, кажу, од велике важности јер се прилагођавају актуелним стандардима, иду у корак са иновацијама у овој области и постају конкурентнији на тржишту.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa