Инфо

24. фебруар 2022.24. феб 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

КОМПАНИЈА “ГАЛЕБ” СПРЕМНО ДОЧЕКАЛА ПРЕЛАЗАК НА НОВУ ФИСКАЛИЗАЦИЈУ

Нема разлога за одлагање

“Рок за прелазак на нову е-фискализацију неће бити продужен, а како ни Народна скупштина више не ради, практично нема ко ни да га продужи. Ми смо сигурни да ћемо у наредних 30 дана моћи да задржимо цене, а у априлу ће оне вероватно бити значајно веће”, наводи Радослав Веселиновић, оснивач компаније “Галеб”. “Свим својим корисницима, који сада купе уређаје, смо омогућили бесплатну претплату до 1. маја, као и да касу могу да купе на 24 рате. Ништа се неће уштедети ако се буде чекао последњи моменат”, поручује Иван Спасојевић, директор у компанији “Галеб”
Рок за прелазак на нову фискализацију завршава се 30. априла. Сви привредници, сем таксиста и адвоката, до тада ће морати да набаве и нове фискалне уређаје.

Компанија “Галеб” биће један од лидера и у овој фискализацији, а поред продаје уређаја корисницинма нуде и могућност да комплетан процес заврше за њих. Прошлог петка организовали су Дан отврених врата за локалне медије, где су представили своју понуду за нову фискализацију.

-Рок за прелазак на нову е-фискализацију неће бити продужен, а како ни Народна скупштина више не ради, практично нема ко ни да га продужи. Саветујем обвезницима који имају потребе за овим уређајима да се што пре обезбеде, због тога што ће у априлу бити велике гужве, а и цене компоненти скачу. Ми смо сигурни да ћемо у наредних 30 дана моћи да задржимо цене, а у априлу ће оне вероватно бити значајно веће, наводи Радослав Веселиновић, оснивач компаније “Галеб”.

Фирма, која је у послу фискализације близу 20 година, последње три је радила на реализацији пројекта нове фискализације. Посебно су поносни на софтвер који се налази у уређајима које су понудили тржишту.

-Уређаји се одликују андроид технологијом и квалитетним софтвером који је већ у употреби у неким европским земљама, а ми смо га за наше тржиште прилагодили да буде и на ћирилици и на латиници. Квалитет уређаја и могућности софтвера управо су оно што ће, верујем определити наше купце да се одлуче за наше уређаје. Наш уређају Н910 про, који ће бити најпродаванији, има и пејмент терминал, тако да ће да се плаћа и картицом, истакао је Веселиновић.

Поред тога што омогућава рад фискалне касе, софтвер на овим уређајима пружа и могућност робног пословања , праћења стања, извештаја, уношења артикала...

Како би олакшали својим купцима Галеб” отвара и локал у Карађорђевој улици, преко пута “Јанкове” школе. Поред тога што ће ту моћи да купе касу, моћи ће и да заврше обуку, како не би морали да одлазе у седиште фирме.

-Нове фискалне касе сада ће морати да имају сви, чак и они који на пијацама не продају своју робу. Изузети су само таксисти и адвокати. Очекује се да око 300.000 уређаја буде на тржишту. Ко се пријавио до 31. јануара могао је да узме субвенције од државе, које су готово покривале трошак куповине уређаја. Захтев је поднело око 150.000 корисника, остали ће морати да плате све. Претплата за софтвер је 12 до 15 евра месечно, наводи Веселиновић.

Онлајн помоћ
–На нашем Јутјуб каналу имамо више од 30 снимљених видеа о томе како се уређаји користе и како се може извршити иницијација. Тако да, онај ко купи уређај, може и сам да научи да га користи, не мора да долази код нас. Имамо отворен и вебинар, који је дневно отворен неких шест сати и где свако може да се укључи и директно разговара са нашим људима из подршке. Такође, имао и тематске вебинаре. Едукујемо људе по сегментима и на тим вебинарима се дневно појављује од 80 до 120 корисника. Имамо лиценцу за 1.000 корисника и мислим да ће у априлу и то бити мало, каже Радослав Веселиновић.



“Галеб” је отворио и кол центар за све информације, а обезбедили су и сервисну подршку за све кориснике.

-Добро смо опремљени возилима, алатима и наша сервисна подршка је спремна на све велике изазове у фискализацији. Спремни смо да изађемо на терен и инасталирамо више од 100.000 уређаја, које процењујемо да ћемо имати. Можемо да се прилагодимо у кратком временском периоду и изађемо на терен у року од 4 до 24 сата, да држимо обуке и едукације на терену, да вршимо инсталације и пружимо корисницима сву подршку како би имали минималан стрес приликом преласка на нову фискализацију, наводи директор у овој компанији Иван Спасојевић.

Из “Галеба” поручују да нема разлога да се чека и да се све оставља за последњи моменат.
-Свим својим корисницима, који сада купе уређаје, смо омогућили бесплатну претплату до 1. маја, као и да касу могу да купе на 24 рате. Ништа се неће уштедети ако се буде чекао последњи моменат, поручује Спасојевић.

Више од 30 одсто од укупног броја уређаја, “Галеб” ће пласирати преко “Телекома” и “Теленора”.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa