Инфо

24. фебруар 2022.24. феб 2022.
Смањење  броја  заражених
СЕДМИЧНИ ИЗВЕШТАЈ
НАЧЕЛНИКА МУО

Смањење броја заражених

Подаци који се публикују јавности говоре о смањењу броја заражених на дневном нивоу и забрињавајућем броју преминулих грађана. Кризни штаб и даље апелује на све грађане да поштују постојеће мере, које нису мењане и да се вакцинишу.

Појачани инспекцијски надзори се спроводи током продуженог викенда,од четвртка до недеље,а редовни надзори се врше свакодневно.

Од четвртка 17. фебруара до понедељка 21. фебруара 2022. године појачан је интензитет координисаних надзора републичких инспекција и комуналне инспекције/милиције, о чему су градоначелници градова, председници општина и руководиоци инспекцијских служби обавештени,како би се сачинио план надзора. Координисани надзори су усмерени ка великим објектима са повећаним бројем корисника услуга.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у свакодневнoј комуникацији са руководиоцима републичких инспекцијских служби и инспекцијских служби локалних самоуправа са подручја Управног округа, а у контроле су укључени расположиви људски и материјални ресурси.

Извештаји о спроведеним контролама свакодневно се достављају Мачванском управном округу.
У периоду продуженог викенда, од четвртка 17. фебруара до понедељка 21.фебруара 2022.године спроведено је 878 надзора у којима је учествовало 79 инспектора. У пет надзора су утврђене неправилности које се односе на личну заштитну опрему запослених, личну заштитну опрему корисника и на корона редара. За утврђене неправилности изречене су следеће казне:један прекршајни налог од 300.000 динара, један прекршајни налог од 30.000 динара и три прекршајна налога од по 5.000 динара.
Од 19.марта 2021. године почео је са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ. Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs Сви заинтересовани могу поставити питања.

Здравствена струка и надлежни државни органи и даље апелују на све грађане да поштују наложене епидемијске мере и да се вакцинишу.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa