Инфо

24. фебруар 2022.24. феб 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Медицинска школа обележила Међународни дан матерњег језика

Неговање културе језика

„Језик је симбол једног народа и без њега нема развоја традиције, као ни културне баштине“, истакла је директорка Медицинске школе “Др Андра Јовановић” Биљана Ђукнић
У Медицинској школи “Др Андра Јовановић”, тематском изложбом под називом “Књигоплов матерњег језика” и доделом пригодних поклона за најверније читаоце школске библиотеке обележен је Међународни дан матерњег језика.

-Веома је важно да негујемо културу језика, унапређење језика и културу различитости. Језик је симбол једног народа и без њега нема развоја традиције, као ни културне баштине - истакла је директорка Медицинске школе “Др Андра Јовановић” Биљана Ђукнић.

Ауторке изложбе која обухвата најзначајнија обележја српске писмености су професорке српског језика и књижевности Наташа Беговић и Ана Марић.

-За поставку у школи одабрале смо најзначајније споменике словенске писмености, односно матерњег језика. Као посебност издвојиле смо Мирослављево јеванђеље које је 2005. године уврштено у Регистар непокретности 120 културних добара света. Надам се да смо изложбом успеле да све подсетимо на значај и богатство матерњег језика – рекла је професорка српског језика и књижевности Наташа Беговић.

Ученици Медицинске школе активно су учествовали у припреми материјала за Међународни дан матерњег језика, те су са професоркама иницирали израду букмаркера са цитатима из дела националне књижевности.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa