Инфо

24. фебруар 2022.24. феб 2022.
Спремни за наставак (фото: З.Д.)

Спремни за наставак (фото: З.Д.)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Лидер отвара пролеће

Дерби меч 22. кола. Инђија лидер и први фаворит за Супер лигу. Веће шанске за победу у односу на Мачву. Измене у тиму Шапчана, али потврђен ослонац на младе играче
Време је за фудбалско прволигашко пролеће и до наставка сезоне љубитељи игре броје ситно. Шабачка Мачва је окончала планиране припреме и одмах ће имати најтежу могућу проверу, лидера, првог фаворита и реално најквалитетнији тим у лиги Инђију и то на гостујућем терену.

-Имамо велику жељу и ишчекујемо наставак. После интензивних припрема осетио се умор у финишу последњег припремног меча, али фокус је на викенду и уверен сам да енергије неће недостајати. Надам се победи – изјавио је Ђорђе Белић, првотимац Мачве.

Војвођани су као и Мачва претходне сезоне испали из елитног ранга где су они били само једно лето, али су од почетка сезоне апострофирали да желе тренутни повратак међу најбоље. Показали су да планови нису неутемељени. У 21 одиграном мечу остварили су 14 победа уз свега три пораза. Током зиме их је од познатијих имена напустио само голман Дарко Вукашиновић који је прешао у Вождовац, али је ангажован искусни Милош Рнић, голман суперлигашког и интернационалног искуства који је у Инђију дошао из македонског Борца. Тиму су искуство донели нападач, Сенегалац, Бађи, повратник после три године. Наступао у Црној Гори претходну полусезону и преискусни халф Бојовић појачање из Азербејџана. Сачували су најубојитије Милосављева и Жакулу, стандардне: Рађена, Јовановића, Ристановића, Недељковића, Десанчића... Припремали су се у Анталији, одиграли пет припрмених утакмица против ривала из четири државе, забележили две победе, реми и два пораза.

О Мачвиним аквизицијама смо већ говорили. Огњен Мијаиловић је најстандарднији играч који више није у тиму, ангажовала га је Црвена Звезда. Страхиња Манојловић више није алтернатива на голу, сада је део Графичара, али су зато конкуренцију појачала два голмана: Милош Савић (24) и Никола Степановић (20), два офанзивна крила Арнаутовић (22) и Ристовић (21), халфови Пејчић (21) и Николић (19), офанзивац Кукуличић (25) и млади Павић, из клупске школе који је потписао професионални уговор.

Акценат је био на офанзиви где је тим имао проблема током јесени. Одиграно је шест припремних утакмица, махом са екипама из истог ранга. У генералној проби против Лознице резултат је био 0:0.
Овај дуел су одиграли: Самуровић, Тојчић, Пешић (Николић), Јевтић, Поповић (Радовановић), Белић (Арнаутовић), Адамовић (Мићановић), Лазар Марјановић (Стевановић), Ристовић (Арамбашић), Чворић (Кукуличић) Марковић (Мијаиловић).

-Задовољни смо урађеним током припремног периода, међутим друго полувреме у генералној проби није било добро. Може бити разумљив недостатак енергије, али не и грешке. Вероватно најквалитетнији тим лиге нас очекује на старту и свакако су домаћини фаворити, међутим сигуран сам да имамо квалитет да пружимо јак отпор и искористимо прилику за изненађење. Нема оптерећења пред меч, али не путујемо да изгубимо и тражимо тим који ће одиграти добру утакмицу – истакао је тренер Борис Савић.

Један од три пораза Инђије током јесени претрпељен је у Шапцу. После преокрета, у једном од најбољих издања полусезоне млад тим Мачве је победио госте и освојио онда важне бодове. Већ у среду, 2. марта Мачва дочекује Жарково у Шапцу.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa