Инфо

24. фебруар 2022.24. феб 2022.
Фото: РК Металопластика, Аиди шутира

Фото: РК Металопластика, Аиди шутира

РУКОМЕТ: ПЛЕЈ ОФ СУПЕР ЛИГЕ

Борба за СЕХА снове

Меч екипа које желе у СЕХА лигу. Дуел две младе екипе. Металопластика има императив победе и непотпун састав. Војводина неприкосновена
Прва три кола плеј офа показала су да је Војводина ипак неприкосновена код нас. Пехар ће готово сигурно остати у Новом Саду бар још једну сезону, но друго место доноси бенефит звани СЕХА лига и дерби који нас очекује у недељу од 19 часова у Шапцу је меч екипа које желе вицешампионско звање. Партизан га брани, Шапчани нападају.

Партизан је без проблема био први у лакшој групи првог дела сезоне, а већ против Војводине је могао осетити да је играо слабију групу. Шамот су рутински победили, Рудар је направио много проблема, али су ипак славили. Један од водећих играча је појачање из Металопластике Писарић, али уз њега у тиму Ненада Максића су Алекса Максић, Петрић, капитен Живковић, голман Трнавац.

Металопластика је била егал прво полувреме у Новом Саду, у другом је очекивано поклекла, но шансе против Београђана су релано значајно веће.

-Имали смо много проблема са повредама, распоред је згуснут и то се видело у другом полувремену у Новом Саду. Тешка ситуација неће бити оправдање, јер у недељу је победа императив и само о њој размишљамо – рекао је тренер „плавих“ Миодраг Кажић.

А до те победе мораће са непотпузним саставом, ослоњен на ентузијазам и неоспоран квалитет спремних играча. Арсић нема слаб меч од поечтка сезоне што даје сигурност у одбрани. Аиди све више показује због чега је ангажован из далеког Туниса, Срдановић и Додић имају снагу видљиву пре свега у контранападима, а искуство доносе бекови Брајовић, Мештер и Миленковић на црти. Дакић се уклапа постепено. Мањи број играча у ротацији ствара проблем и највећи је изазов то пренебрегнути. Тежак распоред се наставља, после Партизана следе три меча у низу на гостујућем паркету. Најпре Рудару у Костолцу, потом у четвртфиналу Купа у Панчеву и затим Шамоту.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa