Инфо

3. март 2022.3. мар 2022.
Смањење незапослености
Посета делегације града Шапца граду Високо у оквиру европског пројекта “3Е”

Смањење незапослености

Град Шабац и град Високо имају дугогодишњу успешну сарадњу и зато не чуди да и у пројекту “3Е” све активности теку по пројектној агенди, што је закључак након ове посете. Како сарадња напредује рађају се идеје и за нове пројекте
Састанци стручних тимова пројекта “3E-Together in Education for Employability and Employment“ ( Заједно у образовању за запошљивост и запошљавање) који се реализује у оквиру IPA II програма прекограничне сарадње Србија – Босна и Херцеговина 2014. – 2020. одржани су у Високом. Заједнички циљ градова партнера јесте смањење незапослености у оба града кроз овај пројекат као и побољшање стручности и обучености радне снаге кроз акредитоване обуке.

-Град Шабац и град Високо имају дугогодишњу успешну сарадњу и зато не чуди да и у пројекту “3Е” све активности теку по пројектној агенди, што је закључак након ове посете. Како сарадња напредује рађају се идеје и за нове пројекте. Град Високо је преузео примере добре праксе из нашег града и на последњој седници Градског већа усвојио Локални акциони план запошљавања и определио простор за Тренинг центар у оквиру Мешовите средње школе Хазим Шабановић. Град Шабац је отишао корак даље и већ има свој Тренинг центар који добија своју нову анекс зграду у којој ће се реализовати обуке и из овог пројекта за заваривање и управљање виљушкаром и овом приликом позвали смо наше партнере на свечано отварање анекс зграде. Све ово је гарант да је овај пројекат одржив и да ће наставити да траје и након свог формалног завршетка, као и да су градови показали да имају капацитет за реализацију Европског пројекта. Град Шабац је искористио прилику да привредницима Града Високо и учесницима на овом пројекту презентује привредне потенцијале нашег града, али и да се уверимо у исте града Високо. Љубазни домаћини су нам представили своју културну баштину и свој туристички потенцијал, од чега можемо издвојити посету Цркви Светог великомученика Прокопија у Високом чију обнову подржава град Високо и добили смо позив да присуствујемо свечаној литургији поводом обележавања 165 година постојања цркве.- рекао је Немања Пајић, менаџер пројекта и председник Скупштине града Шапца.
Неизоставно је било посетити и „Височке пирамиде“ где је делегацију са локалитетом упознао лично професор Семир Османагић, а које посећује наш најбољи тенисер Новак Ђоковић. Домаћини су нам упутили позив за учешће на Летњем фестивалу који се ту одржава, али и сајму здраве хране, где се преплићу туристички потенцијали наших градова, те је извесна и туристичка сарадња.

Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, посебно се захвалио званичном домаћину, председавајућем Градског већа града Високо Николи Пекићу, са којим су отворене нове теме за сарадњу, као што је социјално предузетништво, али и проширење већ успешне сарадње на плану спорта.Састанци стручних тимова пројекта “3E-Together in Education for Employability and Employment“ ( Заједно у образовању за запошљивост и запошљавање) који се реализује у оквиру IPA II програма прекограничне сарадње Србија – Босна и Херцеговина 2014. – 2020. одржани су у Високом. Заједнички циљ градова партнера јесте смањење незапослености у оба града кроз овај пројекат као и побољшање стручности и обучености радне снаге кроз акредитоване обуке.

-Град Шабац и град Високо имају дугогодишњу успешну сарадњу и зато не чуди да и у пројекту “3Е” све активности теку по пројектној агенди, што је закључак након ове посете. Како сарадња напредује рађају се идеје и за нове пројекте. Град Високо је преузео примере добре праксе из нашег града и на последњој седници Градског већа усвојио Локални акциони план запошљавања и определио простор за Тренинг центар у оквиру Мешовите средње школе Хазим Шабановић. Град Шабац је отишао корак даље и већ има свој Тренинг центар који добија своју нову анекс зграду у којој ће се реализовати обуке и из овог пројекта за заваривање и управљање виљушкаром и овом приликом позвали смо наше партнере на свечано отварање анекс зграде. Све ово је гарант да је овај пројекат одржив и да ће наставити да траје и након свог формалног завршетка, као и да су градови показали да имају капацитет за реализацију Европског пројекта. Град Шабац је искористио прилику да привредницима Града Високо и учесницима на овом пројекту презентује привредне потенцијале нашег града, али и да се уверимо у исте града Високо.

Љубазни домаћини су нам представили своју културну баштину и свој туристички потенцијал, од чега можемо издвојити посету Цркви Светог великомученика Прокопија у Високом чију обнову подржава град Високо и добили смо позив да присуствујемо свечаној литургији поводом обележавања 165 година постојања цркве.- рекао је Немања Пајић, менаџер пројекта и председник Скупштине града Шапца.
Неизоставно је било посетити и „Височке пирамиде“ где је делегацију са локалитетом упознао лично професор Семир Османагић, а које посећује наш најбољи тенисер Новак Ђоковић. Домаћини су нам упутили позив за учешће на Летњем фестивалу који се ту одржава, али и сајму здраве хране, где се преплићу туристички потенцијали наших градова, те је извесна и туристичка сарадња.

Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, посебно се захвалио званичном домаћину, председавајућем Градског већа града Високо Николи Пекићу, са којим су отворене нове теме за сарадњу, као што је социјално предузетништво, али и проширење већ успешне сарадње на плану спорта.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa