Инфо

3. март 2022.3. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Ментално здравље популација осетљивих на ХИВ за време КОВИД 19 пандемије

Округли сто на тему менталног здравља

У организацији Завода за јавно здравље и асоцијације ДУГА а уз подршку Министарства здравља Србије у понедељак је организован први од планирана три округла стола под називом „Ментално здравље популација осетљивих на ХИВ за време КОВИД 19 пандемије“.

Циљ скупа је дискусија са здравственим радницима са територије Мачванског, Сремског и Колубарског округа ради смањења штете настале у периоду од почетка КОВИД 19 пандемије.

- Укупно ћемо имати три округла стола, како би заједно са здравственим радницима али и радницима система социјалне заштите дошли до закључака шта би то Министарство здравља требало да уради у наредном периоду како би за сада санирало последице по ментално здравље особа које су нарочито из рањивих популација када је ХИВ у питању, али и општег становништва – рекао је председник управног одбора Асоцијације ДУГА Александар Прица.

У дискусији је учествовала и др Драгана Радојичић, помоћник директора ЗЗЈЗ из области епидемиологије и микробиологије, која је напоменула да иако су главна тема дискусије особе осетљиве на ХИВ, речи је било и о осталој популацији.

-Из ових радних група издвојићемо одређене теме које ће бити прослеђене Министарству здравља, који ће направити програме по којима ће се превентивно радити. Две године смо били затворени, битно је видети какве су нам мисли, како смо подносили стрес и како се може пружити помоћ.
Скуп је модерирала градска већница за социјалну заштиту Града Шапца Јелена Милошевић и прим. др Милијана Поповић.
Ж.П.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa