Инфо

3. март 2022.3. мар 2022.
Драгутинов двор
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ

Драгутинов двор

Краљ Драгутин је столовао у Дебрцу податак је који обавезује житеље Општине Владимирци на понос а локалну самоуправу на моралну обавезу да археолошким испитивањима ток простора општине и пригодном публикацијом ода дужно поштовање али и само отвори књигу намера да се богата прошлост не сме заборавити, рекао је председник Општине Владимирци Горан Зарић на састанку са представницима Завода за заштиту споменика културе из Ваљева и појаснио даље кораке:

Следи рад на испитивањима са циљем да се локалитет прогласи за споменик културе, уз надамо се богато откриће. Драгутинов двор траје у предању а ово су само први кораци да се богаство из прошлости отргне од заборава. Има ту и других локалитета да искажемо наклон прецима од којих смо потекли али и нашу општину учинимо туристички богатијом, рекао је челни човек општине.

Из Завода је јасно дато до знања да следи посао који би се могао урамити у публикацију до краја године. Извесно је да локалитет крије и изненађења, уз наду свих да ће бити богата и вредна труда. Тако би се и средњи век нашао на мапи туристичке понуде рекао је директор ТО Владимирци Иван Пакић:
Ово је само почетак плана да се што више истражи о прошлости а пригодном публикацијом учини понуду богаства средњег века на археолошким локалитетима што богатијом туристичком понудом, рекао је Пакић.

Искорак у поимању овог периода прошлости Општине Владимирци биће у доброј мери препознат опипљивим траговима предака у темељима здања попут Драгутиновог двора у Дебрцу.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa