Инфо

3. март 2022.3. мар 2022.
За пример другим селима
ПОЧЕЛА ОБУКА ЧЛАНОВА ДВД “ГРУШИЋ”

За пример другим селима

Почела је обука за чланове Добровољног ватрогасног друштва “Грушић”. Први часови одржани су у суботу у просторијама ДВД-а у Грушићу.

Обука ће трајати четири викенда. Теоријски део наставе обављаће се у просторијама ДВД-а у Грушићу, а практични у Ватрогасном дому у Шапцу. Након завршене обуке, полазници ће полагати испит пред стручном комисијом како би могли да учествују у гашењу пожара.

Почетку обуке присусвовали су представници Сектора за ванредне ситуације, представници Националног тренинг центра за ванредне ситуације, као и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, који од почетка даје велику подршку читавој идеји.

До краја обуке ДВД ће добити и возило. Постојање ДВД-а на овом делу Поцерине од огромног је значаја. До најудаљенијих села припадницима професионалне ватрогасно - спасилачке јединице треба доста времена. ДВД ће први притећи у помоћ и сузбијати ватру до доласка професионалаца, или потпуно угасити пожар.

Шабац је међу првим градовима препознао значај добровољних ватрогасних друштава и по доношењу новог Закона о ватрогаству, међу првима оформио јединицу. Потреба за ДВД-има постоји и на подручју Мачве и Посавотамнаве. Било би добро када би и у другим селима кренули примером Грушића. Пожари у селима су чести, поготову на отвореном и када се они отму контроли време тече изузетно споро. Свака помоћ до доласка професионалаца је драгоцена, а поготову када се ради о људима који су обучени за тај посао и имају адекватну опрему.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa