Инфо

3. март 2022.3. мар 2022.
Дерби сезоне
ВАТЕРПОЛО: ПРВА Б ЛИГА (субота, 11:00)

Дерби сезоне

Меч сиректних ривала у борби за прво место. ЖАК има искуство и бодове на својој страни, Сава жељу за остварењем сна. У првом делу сезоне у Кикинди домаћин славио 12:8.
Мало ко је очекивао, али је шабачка „Сава“ показала да није изненађење, већ иако најмлађи истовремено један од најквалитетнијих клубова Прве Б лиге. Играма, резултатима, преокретима против много искуснијих екипа, Шапчани су заслужили право да играју меч сезоне и дерби за виши ранг на свом базену против првог фаворита лиге и најискусније екипе у рангу кикиндског ЖАК-а.

Освајањем бода против Сингидунума Сава је направила велики корак ка потврди другог места, а уколико победи Кикинду, стиже и на право, уз меч више. ЖАК има десет узастопних победа, почео је сезону поразом, а онда све наредне мечеве решио у своју корист. Тренутно су једини клуб у Лиги који има у својој историји интернационалне наступе, ЛЕН куп, а у саставу сада имају играче који су играли и регионално такмичење, попут некадашњег играча Шапца Будурина.

-За њих је све осим пласмана у Прву А лигу неуспех, ми немамо тај вид притиска. Изузетан су тим, искусан, свакако први фаворити за титулу и сигурно желе да је потврде код нас. Наш циљ није да их спречавамо у томе, већ да пружимо своју најбољу игру и покушамо да направо изненађење и додатно закомпликујемо трку за пехаром – рекао је тренер „Саве“ Никола Цар.

Како је у Првој Б лиги непаран број екипа, свака је у једном колу слободна. ЖАК је већ имао коло одмора, Саву то чека у претпоследњем колу. Шапчани би победом преузели прво место, али уз меч више, но до краја Сава има лакши распоред и тимова са зачеља, док Кикинђани морају против одичног Спартака. Реми или победа гостију решава дилеме око директног пласмана. Ово би могао бити најважнији ватерполо меч сезоне у Шапцу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa