Инфо

10. март 2022.10. мар 2022.
119 камера у циљу добре покривености
ИЗРАДА ИДЕЈНОГ РЕШЕЊА ЗА ПОСТАВЉАЊЕ ВИДЕО НАДЗОРА

119 камера у циљу добре покривености

Коцељевачка општина интензивно ради на пројектовању видео надзора у овој вароши. Како истичу у локалној самоуправи на ред је дошла реализација пројеката у многим областима о којима се дуго причало и на које се чекало, те да је једна од њих покривеност камерама најважнијих саобраћајница и јавних површина у седишту општине.

Према тврдњама надлежних идејно решење биће убрзо завршено а планирано је постављање око 119 камера што је добра покривеност.

-Идејним решењем биће обухваћене Немањина, Карађорђева и Душанова улица као главне и ту ћемо имати праћење саобраћаја, брзине, пешака и свега онога што камера може да покрије, укључујући и улицу Шесте личке. Биће покривени такође и сви улази и излази из Коцељеве и битније раскрснице- објаснио је председник општине Душан Илинчић.

Програмом за рад Општинског савета за безбедност саобраћаја на подручју Коцељеве за текућу годину планиран је буџет од 3,8 милиона динара колико се слило од наплаћених новчаних казни за прекршаје и привредне преступе предвиђене прописима о безбедности саобраћаја на путевима. Износ од готово милион динара намењен је за набавку опреме за аутоматско препознавање регистарских таблица и детекцију саобраћајних прекршаја, односно прекорачења брзине у улици Шесте личке дивизије у Коцељеви. У циљу унапређења саобраћајне инфраструктуре 50 одсто од укупних средстава, односно 1,9 милиона динара биће утрошени за постављање променљивих саобраћајних знакова у ЛЕД технологији у улицама Шесте личке, Душановој и Доситејевој који ће приказивати брзину кретања возила, затим реализацију пројеката техничког регулисања саобраћаја у зони школа и израду саобраћајног пројекта за измештање теретног саобраћаја из централног дела насеља. У оквиру превентивно-промотивних активности из области безбедности саобраћаја 20 ауто седишта биће уручена родитељима деце рођене у претходној и текућој години.

У другој половини 2021.године на подручју коцељевачке општине догодило се девет саобраћајних незгода од којих је једна са погинулим лицима. Према статистичким показатељима највише незгода је евидентирано у августу док је октобар месец без несрећа на друмовима тамнавског краја. Концентрација учесника у саобраћају је најслабија четвртком, показују анализе у Извештају о стању безбедности саобраћаја од јула до децембра прошле године. До незгоде на путевима најчешће је доводила неприлагођена брзина условима саобраћаја и стању саобраћајница, погрешно извођење окретања или другог маневра возилом као и вожња под утицајем алкохола.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa