Инфо

10. март 2022.10. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Још једно санитетско возило Дому здравља

За збрињавање најугроженијих пацијената

Вредност возила 4,5 милиона динара. Користиће се за збрињавање најугроженијих пацијената као и ковид позитивних
Дом здравља „Др Драга Љочић“ богатији је за још једно санитетско возило купљено средствима из буџета Града опредељеним за 2022. годину.

Кључеве новог санитетског возила Дому здравља „Др Драга Љочић“ уручили су градоначелник Шапца др Александар Пајић и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.
Вредност возила износи 4,5 милиона динара.

-Нама је здравство приоритет и мислимо да смо у овим тешким временима добро одговорили на све изазове који су пред нас поставили услови у којима смо живели претходне две године – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и додао да град очекује помоћ државе када су здравствене установе у питању.

- Очекујемо да што пре кренемо са реконструкцијом а можда и изградњом нове шабачке болнице.
Ново санитетско возило користиће се за збрињавање најугроженијих пацијената, али и ковид позитивних.

-Ово возило служиће за збрињавање најургентнијих стања пацијената било да су она изазвана неком болешћу или траумом. Возило је опремљено са лежајем, кардиолошком столицом која ће служити за превоз пацијената са акутним инфарктом, едемом плућа с обзиром да они не могу да легну. Поседује боцу са кисеоником која је такође неопходна за транспорт пацијената – истакла је др Јасмина Станковић директор Дома здравља „др Драга Љочић“.

Додала је да је ово возило веома важно за збрињавање витално угрожених пацијената.
-Поред стручно оспособљеног кадра неопходна је такође и опрема и возила како бисмо стигли до најугроженијих пацијената и указали им помоћ.

Ове године Град Шабац је за функционисање Дома здравља определио 55 милиона динара. Претходне године Град је набавио два санитетска возила која користи служба хитне медицинске помоћи.

-Служба Хитне помоћи је изузетно важна. Она увек треба да реагује на време и потребно је да има добру обуку и обучен кадар. Огледало једног града јесте хитна помоћ. Колико су они способни у тренуцима када је то потребно брзо реагују и да буду на лицу места – закључио је председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.
Ж.П.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa